"Hoe zorg je ervoor dat privacy en innovatie niet alleen samengaan, maar elkaar ook versterken?"

Saskia Vermeer - de Jongh

Partner / Advocaat

Saskia Vermeer - de Jongh

Saskia Vermeer - de Jongh

Digital, Cyber & Privacy | Financial services | Amsterdam

Achtergrond

Saskia leidt de expertise Digital, Cyber & Privacy in Nederland en maakt deel uit van het specialistische kernteam voor Digital, Cyber & Privacy recht binnen EMEIA. Ze is IAPP gecertificeerd Informatie Privacy Professional (CIPP/e en CIPM). Saskia is geregistreerd als (interne) DPO voor HVG Law.

Expertise

Saskia heeft veel ervaring in het praktisch implementeren van privacy vraagstukken, het uitvoeren van privacy risico assessments en het leiden van grote internationale privacy projecten. Ze adviseert cliënten over de privacy governance en is geregistreerd als externe DPO. Daarnaast is ze gespecialiseerd in IT en Cybersecurity zaken. Ze heeft ervaring met grote IT implementatie trajecten als ook met IT (outsourcings) contracten waarbij ze zowel leveranciers als afnemers heeft bijgestaan.

Ze ondersteunt cliënten in diverse branches zoals financiële instellingen en sportbonden als ook zorginstellingen en automobiel. Naast privacy en IT werkzaamheden adviseert Saskia bij het opzetten van (internationale) IP strategie en herstructurerings- projecten in combinatie met Tax aspecten.

Aanvullende informatie

Saskia is in 2006 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en studeerde tevens aan de University of North Carolina in de USA. In 2013 heeft ze haar post doctorale programma IT Law afgerond aan de Grotius Academy.

Saskia is IAPP gecertificeerde Informatie Privacy Professional (CIPP/e en CIPM). Ze was benoemd als (interne) DPO van HVG Law LLP.

Saskia geeft regelmatig presentaties over privacy audits en privacy compliance.Contact information

[email protected] +31 6 29 08 38 50