HVG Logo

Saskia Vermeer - de Jongh

Advocaat

Praktijkgebied

Saskia Vermeer – de Jongh is sinds 2007 advocaat en sinds 2011 werkzaam bij HVG Law binnen de praktijkgroep Intellectuele Eigendom, Privacy en ICT. Zij heeft jarenlange ervaring op het gebied van het opstellen en het uitonderhandelen van IE- en ICT-contracten.

Expertise/Credentials

Saskia werkt intensief samen met verschillende specialisten op het gebied van wereldwijde IT implementatietrajecten en IP herstructureringen. Daarnaast adviseert ze cliƫnten inzake (grensoverschrijdende) privacy projecten.

Aanvullende informatie

Saskia is in 2006 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2006 heeft zij tevens gestudeerd aan de University of North Carolina, USA. In 2013 heeft Saskia de postacademische Grotiusopleiding Informaticarecht met succes afgerond. Ze is zowel CIPP/E als CIPP/M (certified International privacy professional Europe/Manager) gecertificeerd.

Voordat Saskia in dienst trad bij HVG Law, is zij werkzaam geweest bij Clifford Chance LLP. Zij heeft verschillende secondments gedaan, waarbij zij onder meer 6 maanden werkzaam is geweest in Londen, UK.

Saskia geeft regelmatig presentaties en trainingen op het gebied van IE, ICT en privacy. Zij is docent internetrecht bij Lectric, NCOI.

Ze is lid van Platform Outsourcing Nederland (PON), de vereniging Privacyrecht, de IAPP en de vereniging Sport en Recht. In 2006 ontving zij de Prof. Mr. N.J.P. Giltay Veth scriptieprijs van de vereniging van Sport en Recht.

Saskia heeft meerdere publicaties op haar naam staan.