Ioni­qa Tech­no­lo­gies B.V.

HVG Law heeft Ioniqa Technologies geadviseerd bij het aangaan van een strategische samenwerking met Koch Technology Solutions om Ioniqa’s PET upcycling technologie verder op te schalen

Transactie

HVG Law heeft Ioniqa Technologies geadviseerd bij het aangaan van een strategische samenwerking met Koch Technology Solutions om Ioniqa’s PET upcycling technologie verder op te schalen. Binnen deze samenwerking heeft KTS zich gecommitteerd om tot een bedrag van EUR 30M te investeren in Ioniqa.

 

Ioniqa heeft een innovatief proces ontwikkeld om zeer laagwaardig PET afval oneindig te recyclen waarbij een zeer zuivere grondstof wordt geproduceerd en daarmee de olie-gebaseerde grondstoffen voor de productie van PET polyester kan vervangen. Ioniqa heeft deze technologie op een 10KT/jr schaal in Nederland succesvol gedemonstreerd.

 

Koch Technology Solutions (KTS) is de technologie licensering tak van Koch Engineered Solutions (KES), een van werelds grootste private ondernemingen. KTS creëert waarde voor zijn klanten over een breed portfolio aan technologieën, waaronder de polyester waardeketen, raffinaderij, en de 1,4-butanediol en derivaten daarvan.

"Wij feliciteren Ioniqa met de succesvolle afronding van deze strategische samenwerking met en investering door Koch Technology Solutions! Hiermee kunnen zij gezamenlijk verder bouwen aan het commercialiseren van het circulair proces dat de klimaatimpact van de huidige PET industrie verder zal minimaliseren."

Siem Huijbregts

[email protected] +31 6 21 25 15 87