"Een goede M&A advocaat gaat verder dan de juridische aspecten van een deal, weet commercieel van wanten en komt ook strategisch, financieel en fiscaal beslagen ten ijs."

Siem Huijbregts

Advocaat

Siem Huijbregts

Siem Huijbregts

Corporate M&A | Commercial agreements | Eindhoven

Achtergrond

Siem Huijbregts is advocaat sinds februari 2016 en maakt deel uit van de expertises Corporate M&A en Commercial agreements. Hij is opgegroeid in een ondernemersfamilie en heeft een achtergrond in de industriële en agrarische industrie. Voor hij in dienst trad bij HVG Law is Siem ca. 10 jaar werkzaam geweest in het familiebedrijf in combinatie met zijn studies aan de universiteit.

Expertise

Siem is gespecialiseerd in (internationale) M&A transacties (inclusief corporate takeovers, private equity, buy-outs, participaties, joint ventures en venture capital investeringen), commerciële samenwerkingen, herstructureringen, corporate governance en ondernemingsrechtelijke geschillen, vaak met een internationale dimensie.

Hij vertegenwoordigt (beursgenoteerde) multinationals en mid-market ondernemingen en hun bestuurders en aandeelhouders in diverse sectoren, met name in de AgriFood, Industriële Machinebouw, High-Tech, IT, Transport & Logistiek, Retail, Gaming en Energie. Daarnaast adviseert hij start- en scale-ups in alle stadia van de transitie naar volwassen ondernemingen.

Met vaste regelmaat wordt Siem ingeschakeld door Europese, Aziatische en Amerikaanse cliënten voor grensoverschrijdende overnames en herstructureringen en de wereldwijde coördinatie van dergelijke projecten.

Aanvullende informatie

Siem heeft de Master Ondernemingsrecht (2014), de Master Fiscaal Recht (2015) en het vakkencurriculum van de Master International Business Law (2015) met succes afgerond aan de Universiteit van Tilburg.

In 2019 is Siem werkzaam geweest bij het internationale advocatenkantoor Donahue & Partners LLP in New York.

Publicaties: ‘Directors’ Fiduciary Duties in Public Benefit Corporations’, Ars Aequi 2015/12.Contact information

[email protected] +31 6 21 25 15 87