"Een waterdicht contract zorgt ervoor dat iedereen zich aan de afspraken houdt."

Scarlett Snethlage

Associate Partner | Advocaat

Scarlett Snethlage

Scarlett Snethlage

Corporate restructuring | Legal Operations | Amsterdam

Achtergrond

Scarlett is in 2006 in dienst getreden bij HVG Law. Van juli 2010 tot en met november 2011 is zij werkzaam geweest bij de Dutch desk van Donahue & Partners in New York. Ze maakt deel uit van de Japanse Business Services groep en de Asia Business Center van EY.

Scarlett heeft meer dan 14 jaar ervaring in het adviseren van cliënten op het gebied van internationaal ondernemingsrecht en verbintenissenrecht in een multidisciplinaire and multi-jurisdictionele context (waaronder het coördineren en instrueren van lokale juristen in meer dan 50 jurisdicties).  

Expertise

Ze heeft voor een Japanse cliënt een filialenstructuur opgesteld met het hoofdkantoor in Europa. Ze bracht advies uit en effectueerde de aankoop en financieringsstructuur voor een Chinese multinational in de software business en adviseerde een cliënt in de US over het opzetten en uitvoeren van een geïntegreerde herstructurering.

Scarlett adviseerde een multinational inzake ‘legal entity rationalization’, inclusief de juridische haalbaarheid van alle betrokken rechtspersonen bij eliminatie.

Ze heeft een nieuwe holding company structuur opgezet voor een Japanse cliënt.

Aanvullende informatie

Scarlett behaalde haar master in rechten aan de Universiteit van Maastricht in 2006, major ondernemingsrecht en bedrijfsrecht. Ze heeft met succes de postacademische Grotius opleiding inzake (internationale) aanbestedingen afgerond.

Scarlett is lid van het LER (legal entity rationalization) en van het OME (operation model effectiveness) team en heeft brede ervaring in het uitvoeren van en adviseren over LER en OME structuren.Contact information

[email protected] +31 6 29 08 37 47