"Complexe vastgoedfinanciering vereist juridische en fiscale expertise."

Sander van Leeuwen

Partner / Advocaat

Sander van Leeuwen

Sander van Leeuwen

Real Estate / Amsterdam

Achtergrond

Sander van Leeuwen is werkzaam als praktijkgroepleider van de Real Estate praktijk (advocatuur). Hij is gespecialiseerd op de volgende gebieden:

  • Vastgoedtransacties (share en asset deals);
  • Project- en herontwikkeling; en
  • Huurrecht.

Expertise

Sander heeft ruime ervaring met het begeleiden van vastgoedtransacties, waaronder het verrichten van juridische due diligence onderzoek en het verzorgen van en onderhandelen over de benodigde contractsdocumentatie.

Voorts adviseert hij zijn klanten met betrekking tot het door hen gehouden of gehuurde (commerciële) vastgoed en de relevante juridische aspecten daarvan. Hierbij kan worden gedacht aan het adviseren over huurrelaties, gebreken ter zake van het vastgoed, de (duurzame) energievoorziening en geschillen met derden.

Door zijn praktijkervaring en zijn Master of Real estate opleiding neemt hij bij zijn advisering ook altijd de commerciële en financiële belangen in aanmerking. Zijn klanten zijn beleggers, fondsen, projectontwikkelaars, gemeenten, family offices, eindgebruikers enz.

Aanvullende informatie

Sander is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (bedrijfs- en privaatrecht). In 2004 heeft hij de post-doctorale Grotius opleiding Onroerend Goed afgerond en in 2010 zijn master aan de Amsterdam School of Real estate.

Bekijk hier de toelichting en testimonials van  Sander van Leeuwen in de Legal 500 Europe, Middle East & Africa 2020.Contact information

sander.van.leeuwen@hvglaw.nl +31 6 29 08 30 69