ZBI

HVG Law en EY Tax adviseren ZBI bij de aankoop van een Duitse-Nederlandse woningportefeuille, bestaande uit circa 4.000 units

Transactie

ZBI heeft voor het vastgoedfonds AIF UniImmo: Wohnen ZBI een Duitse-Nederlandse woningportefeuille gekocht, bestaande uit circa 4.000 eenheden. De portefeuille bestaat uit 26 objecten in Duitsland en 8 in Nederland met een verhuurd oppervlakte van circa 256.000 m2. Dit is de op één na grootste woningportefeuilletransactie in Europa in meerdere landen. Voor ZBI is dit een strategische transactie waarmee zij de Nederlandse woningmarkt betreedt en internationale expansie realiseert.

 

HVG Law, EY Tax en EY Strategy and Transactions hebben ZBI geadviseerd over het Nederlandse deel van de portefeuille en nauw samengewerkt met het Duitse EY-team, dat onder meer bestaat uit EY Law Germany en EY Tax.

"Wij feliciteren ZBI met deze geslaagde transactie. Mooi om ZBI samen met andere specialisten van EY uit Nederland en Duitsland te kunnen begeleiden bij deze belangrijke transactie."

Sander van Leeuwen

[email protected] +31 6 29 08 30 69