Sur­ex­port B.V.

HVG Law adviseerde Surexport, een portfolio onderneming van Alantra Private Equity, bij de verkrijging van een meerderheidsaandelenbelang in de Jong Fruit-groep

Transactie

Surexport is een groothandel die actief is in de marketing, verwerking van en handel in fruit. Binnen Surexport zijn meer dan 1.000 personen werkzaam die zich toeleggen op de productie en export van hoogwaardige bessen. Surexport beheert 1.600 hectare aan bebouwd land in Spanje, Marokko, Portugal en Kenia. De productie omvat aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen. Met deze indrukwekkende schaal en geografische spreiding is Surexport een toonaangevende speler in de fruitindustrie.

 

De Jong Fruit-groep teelt jaarlijks maar liefst 2.500.000 kilogram aardbeien. De groep is toegewijd aan het leveren van constante hoge kwaliteit en voorziet de (inter)nationale markt van de beste aardbeien. Binnen de Jong Fruit-groep zet een team van meer dan 200 personen zich in voor de productie en kwaliteit van de aardbeien. De Jong Fruit-groep heeft zich de laatste jaren uitgebreid door onder andere trayvelden aan te leggen voor de opkweek van eigen planten en een uitzendbureau voor de tuinbouwsector op te richten.

 

Met de aankoop van de Jong Fruit-groep heeft Surexport zich verzekerd van een sterke partner, waardoor de groep haar activiteiten in de toekomst nog verder kan uitbreiden en ontwikkelen.

"Wij feliciteren Surexport en JongFruit met deze belangrijke strategische transactie."

Joram van den Berg

[email protected] +31 6 55 44 20 04