Coop Hol­ding B.V.

HVG Law adviseert Coop bij de voorgenomen fusie met PLUS

Transactie

PLUS en Coop gaan samen verder als één coöperatie. Hierdoor ontstaat onder één sterk merk ‘PLUS’ de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland met circa 550 winkels en ruim 10% marktaandeel. De nieuwe combinatie heeft een sterke uitgangspositie als best beoordeelde en meest klantgerichte supermarkt. Naar verwachting wordt de transactie begin 2022 afgerond, na het verkrijgen van de vereiste goedkeuringen.

 

Fred Bosch, CEO Coop: “Wij zijn trots dat we met deze fusie onze unieke positie in het Nederlandse supermarktlandschap verder kunnen uitbouwen. In deze sterk concurrerende en consoliderende markt biedt schaalvergroting meer slagkracht voor beide ondernemingen. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze ambities samen optimaal kunnen realiseren vóór en met onze leden: zelfstandig ondernemers én consumenten.”

 

Door het samengaan van PLUS en Coop ontstaat een sterke, toekomstgerichte en concurrerende speler in het Nederlandse supermarkt landschap met een vertrouwde formule en de allerhoogste klantwaardering. De toevoeging van de filiaalorganisatie en de daarmee samenhangende best practices vanuit Coop maken de combinatie nog krachtiger.

"Wij zijn trots dat we de afgelopen maanden Coop intensief hebben mogen ondersteunen met dit bijzondere proces."

Hendrik – Jan Bleijerveld

hendrik-jan.bleijerveld@hvglaw.nl +31 6 29 08 41 43