HVG Logo

Goran Abdulla

Advocaat

Praktijkgebied
Goran Abdulla is werkzaam binnen de M&A praktijkgroep. Hij richt zich op fusies en overnames, private equity en venture capital transacties, joint ventures en herstructureringen.

Expertise/Credentials
Goran is onder meer betrokken geweest bij de volgende transacties:

  • HVG Law adviseerde oprichter van i3D.net, managed hosting provider gespecialiseerd in game-hosting, bij verkoop van de vennootschap aan game-ontwikkelaar en uitgever Ubisoft.
  • HVG Law adviseerde duurzame energieleverancier Greenchoice bij de overname van groene energiebedrijf Qurrent.
  • HVG Law adviseerde GroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie in Nederland, met de verkoop van een meerderheidsbelang aan BayWa.
  • HVG Law adviseerde private equity fonds Gate Invest met haar investering in de Belgische restaurantketen Lunch Garden.
  • HVG Law adviseerde BuyBay, ontwikkelaar van e-commerce after-sale software en oplossingen, bij het aantrekken van groeifinanciering van Fortino Capital, een Belgisch venture capital fonds met aandacht voor schaalbare producten en diensten.
  • HVG Law adviseerde MP Objects, ontwikkelaar van cloud-based Customer Chain Control software, bij het aantrekken van groeifinanciering van Updata Partners, een investeringsfonds uit Washington, DC.
  • HVG Law adviseerde Forcare, ontwikkelaar van eHealth-software, bij het aantrekken van groeifinanciering van Prime Ventures, een toonaangevend technologie venture capital fonds in Europa.
  • HVG Law adviseerde de aandeelhouders van Rotterdam Harbour Holding, gespecialiseerd in consolidatie en expeditie diensten, bij de verkoop van 80% van de aandelen in het kapitaal van de vennootschap aan een dochtermaatschappij van Singapore Post, toonaangevende leverancier van logistieke en e-commerce oplossingen in Singapore en de bredere Oost- en Zuidoost-AziĆ« regio.
  • HVG Law adviseerde Marico, actief in de logistieke en scheepvaart industrie, bij de verkoop van haar aandelen in het kapitaal van Scheepvaart- en Handelmaatschappij “Marico” en Uniteam Projects aan Broekman Logistics, een grote logistieke dienstverlener.
  • HVG Law adviseerde Q-Park, een internationale parkeeronderneming gericht op hoogwaardige dienstverlening op strategische locaties, bij de sale-and-leaseback van de Mahler parkeergarage in Amsterdam aan/van Bouwfonds Investment Management, de real asset investment manager van de Rabo Vastgoedgroep, een van Europa’s toonaangevende vastgoedbedrijven.

Aanvullende informatie
Goran is in 2012 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in Nederlands Recht (met specialisatie in bedrijfsrecht). Goran is in 2015 werkzaam geweest bij de Dutch Desk van Donahue & Partners in New York.