Med­cap AB

HVG Law adviseert Medcap AB bij overname van SurgiCube en Toul Meditech

Transactie

De producten van SurgiCube en Toul Meditech zorgen voor ultraschone lucht rond het operatieoppervlak en vormen een hoogwaardige en kosteneffectieve oplossing voor zowel ziekenhuizen als kleinere klinieken. De oplossingen worden gebruikt in zowel oogheelkundige als orthopedische chirurgie en worden voornamelijk verkocht in Europa. In de afgelopen 10+ jaar heeft het bedrijf een sterk aanbod opgebouwd, met een installed base en terugkerende inkomsten, in een niche die naar verwachting zal blijven groeien.

Belangrijke individuen in het bedrijf hebben toegezegd minderheidsaandeelhouder te blijven en de voormalige meerderheidsaandeelhouder, de heer Ger Vijfvinkel, heeft toegezegd aan te blijven als managing director en vervolgens als adviseur tijdens een overgangsperiode.

We are pleased to welcome SurgiCube and Toul Meditech to the MedCap group and look forward to supporting the company’s continued growth journey, where the company can provide cost effective solutions to raise capacity for surgeries at hospitals and enable flexible high-quality solutions for smaller office-based surgery clinics.”, zegt Anders Dahlberg, CEO MedCap AB.

MedCap bouwt succesvolle life sciences bedrijven om het leven van mensen te verbeteren. MedCap combineert de kracht van een groter bedrijf met de ondernemerskracht, flexibiliteit en het zakelijk inzicht van kleinere bedrijven. MedCap is genoteerd aan de NASDAQ Stockholm OMX.