Tenan­cy Law

Wij adviseren en procederen over huurrecht

Onze dienstverlening nader toegelicht

Advies vanaf het eerste begin tot aan ondertekening van de huurovereenkomst

Bij HVG Law beschikken wij over ervaren en gespecialiseerde huurrecht advocaten.

Wij adviseren en procederen over de (ver)huur van kantoor/bedrijfsruimte, winkelruimte, woonruimte, zorgwoningen en parkeergarages.

Wij adviseren u graag bij de aan- of verhuur van vastgoed. Wij kunnen in iedere fase toegevoegde waarde leveren, vanaf het eerste begin (LOI fase) tot aan de daadwerkelijke ondertekening van de huurovereenkomst.

Duurzaamheid is inmiddels steeds vaker onderwerp van gesprek bij lopende en nieuwe huurovereenkomsten. Gebouweigenaren en gebruikers hebben steeds meer wettelijke verplichtingen tot verduurzaming. Zo is het op grond van het Bouwbesluit per 2023 niet meer toegestaan om een kantoorgebouw in gebruik te hebben dat niet minimaal een label C heeft. Wetgeving verandert in rap tempo. Wij volgen de veranderingen op de voet. Wij bedenken slimme oplossingen om kosten en risico’s goed te verdelen.

Expertise

Onze dienstverlening ziet onder meer op het opstellen, beoordelen en onderhandelen van alle contractsdocumentatie (LOI, huurovereenkomst, zekerheden en samenwerkingsovereenkomsten).

Ook bij geschillen kunnen wij u in of buiten rechte van dienst zijn, bijvoorbeeld bij een geschil over de uitleg of nakoming van de huurovereenkomst, oplevergeschillen, huurprijsherziening, of een faillissement van huurder.

"Duurzaamheid is geen modewoord. Het is onze opdracht om ervoor te zorgen dat een huurovereenkomst tot wel 30 jaar mee kan gaan."

Sander van Leeuwen

[email protected] +31 6 29 08 30 69