Van­Moof fail­lis­se­ments­ver­sla­gen

Bankruptcy number F13/23/204

Bankruptcy

Curator

Naam advocaat

Jan Padberg

Expertise

Insolvency & Restructuring

Achtergrond

Overeenkomst over verkoop aan McLaren Applied/LAVOIE

Curatoren Jan Padberg en Robin de Wit hebben op vrijdag 31 augustus 2023 aangekondigd dat er een overeenkomst is getekend met McLaren Applied/LAVOIE betreffende de verkoop van bepaalde activa (goodwill, bedrijfsinventaris, voorraad, IP-rechten en de aandelen in VanMoof USA). Er worden geen mededelingen gedaan over de verkoopprijs en verdere voorwaarden.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zal de overname ertoe leiden dat LAVOIE en McLaren Applied stabiliteit injecteren in de activiteiten van VanMoof, waarna ze hun premium capaciteiten zullen combineren en integreren om een e-mobiliteitsbedrijf van de volgende generatie te creëren en een wereldwijd toonaangevend premium e-mobiliteitsaanbod op te zetten. Deze stap maakt deel uit van de wereldwijde groeistrategie van LAVOIE om premium e-mobiliteit opnieuw te definiëren en beweging in drukke stedelijke gebieden te transformeren, als onderdeel van een plezierige en actievere levensstijl.

De uitbreiding zal e-bikes omvatten, parallel aan de bestaande premium e-scooteractiviteit van LAVOIE, met een spannende synergie waardoor het bedrijf de groeiende e-mobiliteitssector kan herdefiniëren door stedelijke mobiliteit te benaderen via de wereld van serieuze autotechniek. Deze overname zal dit uitgebreide bedrijf in staat stellen te profiteren van het leiderschap van onafhankelijke technologiepioniers McLaren Applied.

6 november 2023

Download Eerste openbare faillissementsverslag VanMoof

13 maart 2024

Download Tweede openbare faillissementsverslag VanMoof

13 maart 2024

Download Derde openbare faillissementsverslag VanMoof

17 juni 2024

Download Vierde openbare faillissementsverslag VanMoof

"Benieuwd hoe een faillissement verloopt? Ik leg het u graag uit!"

Jan Padberg

[email protected]