i3D.net

HVG Law en EY begeleiden oprichter bij verkoop i3D.net aan Ubisoft

Transactie

i3D.net is een in Rotterdam gevestigde managed hostingprovider, gespecialiseerd in game hosting, server colocatie en dedicated servers. i3D.net beheert onder andere de servers van verschillende Xbox en Playastation games, maar levert haar diensten ook in andere sectoren zoals overheids- en gezondheidszorginstellingen. Met ruim 8.250 servers verspreid over 33 datacenters in 18 landen is i3D.net in staat haar ruim 3.000 afnemers over de hele wereld te bedienen.

 

Ubisoft werd in 1986 opgericht door de huidige CEO Yves Guillemot en zijn broers en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande gameontwikkelaars ter wereld en staat bekend als ontwikkelaar van enkele zeer bekende gamereeksen, zoals Assassin’s Creed, Far Cry en Tom Clancy’s The Division. Ubisoft is genoteerd aan Euronoext Parijs en heeft vestigingen op de wereldwijde markt.

 

Voor de samenwerking leverde i3D.net ook al diensten aan Ubisoft. Met de steun van Ubisoft krijgt i3D.net de kans om haar globale bereik als onafhankelijke managed hosting provider te vergroten. Door de krachten te bundelen verwachten i3D.net en Ubisoft gezamenlijk nog sterkere producten op de markt te kunnen brengen.

 

"Wij werken vanuit een ondernemersgerichte mentaliteit aan win-win oplossingen."

Sijmen de Lange

sijmen.de.lange@hvglaw.nl +31 6 29 08 37 50