Green­choi­ce B.V.

HVG Law adviseert Greenchoice bij overname van alle power purchase agreements van DVEP

Transactie

Greenchoice neemt alle Power Purchase Agreements (PPA’s) van De Vrije Energie Producent (DVEP) over. Een positieve stap voor alle energieproducenten van wind- en zonne-energie die overgaan naar Greenchoice. Voor deze producenten wordt de continuïteit en leveringszekerheid gewaarborgd en wordt een einde gemaakt aan de onzekerheid als gevolg van de aankondiging van DVEP van eerder dit jaar om te stoppen met de (Europese) energie activiteiten. Greenchoice is dan ook verheugd om toekomstperspectief te bieden aan de betreffende producenten en daarnaast hun positie in de markt voor opwek van wind- en zonne-energie verder te versterken.

 

De overname zorgt ervoor dat ruim 250 aansluitingen van energieproducenten van duurzame energie met een gezamenlijk opgesteld vermogen van meer dan 400 MW vanaf 1 januari 2024 elektriciteit gaan leveren aan Greenchoice. Het biedt daarmee de mogelijkheid om de inspanningen van Greenchoice voor de transitie naar een 100% duurzame energievoorziening verder te ontwikkelen en een nog breder productaanbod voor producenten te kunnen aanbieden.

‘’Deze transactie biedt toekomstperspectief voor de betrokken producenten en versterkt de positie van Greenchoice in haar missie naar een 100% schone energievoorziening. Wij zijn dan ook trots om Greenchoice bij deze transactie te hebben mogen begeleiden.’’

Sijmen de Lange

[email protected] +31 6 29 08 37 50