Con­trac­ting Solu­ti­ons

Bespaar tijd en geld door het efficiënt inrichten van processen omtrent contracteren

Onze dienstverlening nader toegelicht

Hoe heeft u het beheer van uw contracten geregeld?

Bedrijven van elke omvang hebben een uitdaging in het goed beheren van verschillende (vormen van) contracten. Contracten zijn overeenkomsten en zitten daarom in het hart van een organisatie; zij regelen relaties, verplichtingen tegenover klanten en werknemers. Bovendien hebben ze directe gevolgen voor de winstgevendheid en het risicoprofiel van een onderneming en moeten ze worden opgesteld, onderhandeld en beheerd. Door de juiste combinatie van mensen, procesoptimalisering en ondersteund door technologie, kan HVG Law u wereldwijd ondersteuning bij oplossingen omtrent contractbeheer.


Waarom Contracting Solutions bij HVG Law?

Met onze Contracting Solutions kunnen we u helpen met de volgende werkzaamheden:

  • Digital due diligence. HVG Law werkt met geavanceerde kan de verwerking van contracten en de risicobeoordeling standaardiseren, kan betrokken worden bij de goedkeuring van transacties en kan risicobeoordelingen en due diligence-onderzoeken door derden verrichten.
  • Contract Lifecycle Management. Contract Lifecycle Management (CLM) is in feite het beheer van de contracten van een onderneming, vanaf het opstellen tot de executie, de prestaties en de vernieuwing/beëindiging. Ondernemingen kunnen dit complexe proces beter beheren door het gebruik van een contract lifecycle management systeem. CLM-systemen kunnen leiden tot aanzienlijke verbeteringen in kostenbesparingen en efficiëntie. Door onze strategische samenwerking zijn wij in staat om de juiste CLM provider te selecteren en te implementeren.
  • Slim digitaliseren, beheren en bewaren van contracten. Waar uw contract ook opgeslagen is, wij beschikken over de juiste technologie en mensen om de contracten op te sporen, clausules te extraheren en in een digitale bibliotheek te hangen waardoor u als onder 24/7 inzicht heeft in uw contractuele rechten en verplichtingen.
  • Opstellen van contracten. Het opstellen van templates en -clausules, het opstellen van volledige contracten, het opstellen van initiële inhoud en het beoordelingsproces van templates voor contracten met derden.
  • Repapering. Bij wetswijzigingen (IBOR, Schrems II) moeten er veel contracten worden aangepast. Maar ook intern kunnen er wijzigingen zijn waardoor het op grote schaal aanpassen van juridische documenten nodig is.

Wat we regelmatig doen voor klanten

Voorbeelden

  • Adviseren over CLM systemen en strategie; door middel van het uitvoeren van een ‘discovery phase’ hebben we de cliënt kunnen helpen met het efficiënt uitschrijven van een RFP.
  • Op het gebied van contractbeheer kon de gemiddelde tijd voor een cliënt uit de banksector om meer dan 9.000 contracten te beoordelen, aanzienlijk worden teruggebracht. Er werd een globale rapportering opgezet om in de toekomst de reglementaire vereisten in kaart te brengen en in totaal werden enkele honderden miljoenen euro’s bespaard.

"Door het goed beheren van contracten worden de risico’s beperkt".

Scarlett Snethlage

scarlett.snethlage@hvglaw.nl +31 6 29 08 37 47