Mana­ge­ment par­ti­ci­pa­ti­ons

Management buy in | Management buy out

Onze dienstverlening nader toegelicht

Begeleiding van zittende of nieuwe management als ook de verkopende aandeelhouders

Een management buy in of een management buy out: in beide gevallen moeten er veel zaken, in een korte tijd, geregeld worden.

Management buy out
Bij een management buy out is sprake als het management besluit de bestaande aandeelhouder(s) uit te kopen of de aandeelhouder treedt terug in het kader van bedrijfsopvolging of omdat de onderneming niet meer tot de core-business van het concern behoort of verlieslatend is. In veel gevallen vindt een management buy out plaats met behulp van vreemd vermogen.

Management buy in
Bij een management buy in koopt iemand van buiten de organisatie zich in, in het eigendom en het management van een onderneming. Net als bij een management buy out is een management buy in vaak een gefaseerd proces, waarbij de huidige eigenaar geleidelijk terugtreedt.

Behalen van het beste resultaat

Ons team begeleidt zowel het zittende of nieuwe management als de verkopende aandeelhouders. Wij zijn dealmakers die gericht zijn op het behalen van het beste resultaat bij een management buy in of een management buy out. Waar nodig is door onze strategische alliantie met EY Tax ook uitgebreide fiscale en financiële expertise binnen handbereik.

"Behalen van het beste resultaat staat voorop."

Sijmen de Lange

[email protected] +31 6 29 08 37 50