IMT Group

HVG Law en EY adviseren IMT Group bij management buyout en aantrekken groeikapitaal

Transactie

IMT Group, met Intermodal Telematics B.V. en IMT Manufacturing B.V. in Breda en Intermodal Telematics S.L. in Tenerife, is een onafhankelijke speler op het gebied van telematica voor de tankcontainer- en tankwagonindustrie. IMT Group ontwikkelt en verkoopt zowel software als hardware met gestandaardiseerde en tailor-made slimme sensoren voor intermodaal transport, welke sensoren onder meer informatie geven over de locatie, cargotemperatuur en druk van de lading in de tankcontainer. Met een breed klantenbestand van toonaangevende tankoperators, tankproducenten en tankverhuurders is IMT Group de standaard en marktleider geworden voor telematica in de tankcontainer- en tankwagenindustrie met een omzet van meer dan 10M Euro in 2018.

 

Founder en CEO Dethmer Drenth is verheugd om de groeistrategie van IMT Group voort te zetten en te versnellen met behulp van diverse private investeerders. IMT Groups kwaliteitsoplossing voor telematica zal zich ook gaan richten op diverse andere markten. De nieuwe investeerders onderschrijven de ondernemende managementstijl van IMT Group en dragen bij aan de verdere ontwikkeling van IMT Group.

 

De nieuwe aandeelhoudersstructuur biedt IMT de mogelijkheid om de groeiambities waar te maken en de activiteiten verder te professionaliseren. Na de transactie zijn de commerciële activiteiten van Intermodal Telematics B.V. en de engineering- en productie activiteiten van IMT Manufacturing B.V. (voorheen genaamd: MoovWare B.V.) ondergebracht in één onderneming. Een ruimer bedrijfspand wordt in 2019 betrokken om de productie te kunnen verdubbelen. Met deze transacties zal IMT de ingezette sterke groeicurve de komende jaren voortzetten als toonaangevende aanbieder op het gebied van telematica oplossingen voor tankcontainers en tankwagons.

 

"Wij werken vanuit een ondernemersgerichte mentaliteit aan win-win oplossingen."

Sij­men de Lan­ge

sijmen.de.lange@hvglaw.nl +31 6 29 08 37 50