De ‘platform-to-business’-Verordening

Verordening (EU) 2019/1150 ter bevordering van billijkheid en transparantie voor zakelijke gebruikers van onlinetussenhandelsdiensten

Alert

Platformondernemingen zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving en ook steeds meer ondernemers (‘zakelijke gebruikers’) maken gebruik van platforms om hun goederen of diensten online aan te bieden. Daarbij lopen zakelijke gebruikers tegen diverse problemen aan, bijvoorbeeld als zij zonder duidelijke redenen van een platform worden verwijderd en/of zonder duidelijke redenen laag eindigen in de zoekresultaten.

Op Europees niveau bestond er nog geen regelgeving over de relatie tussen online platforms en zakelijke gebruikers, maar daar komt verandering in met de nieuwe ‘platform-to-business’-Verordening (2019/1150) die de Europese Commissie op 11 juli 2019 heeft gepubliceerd.

In deze Law Alert informeren wij u nader over de impact van deze verordening.

Lees meer >>