AFM Agenda 2019

Alert

De AFM heeft voor 2019, 7 speerpunten bepaald. De 7 speerpunten komen voort uit drie belangrijke trends die door de AFM zijn geïdentificeerd:

  • Politieke onzekerheid: Een harde ‘no deal’-brexit in maart 2019 is het meest prominente geopolitieke risico voor financiële ondernemingen.
  • Digitalisering van de financiële sector: Door digitalisering is het mogelijk om de consument steeds gerichter en persoonlijker te benaderen. Gevolg: nieuwe aanbieders, datastromen en distributiemogelijkheden die financiële producten en advies toegankelijker maken. Tegelijkertijd neemt door de digitalisering het risico op cybercriminaliteit toe.
  • Transitie naar een duurzame economie en samenleving: Financiële ondernemingen kunnen hun besluitvormingsprocessen, beleid en investeringen op duurzamere leest schoeien. Daarnaast speelt de financiële sector een belangrijke rol in de mobilisatie van het benodigde kapitaal om een internationale duurzaamheidsagenda mogelijk te maken.

Lees verder >>