Top­con

HVG Law begeleidt Topcon Europe Positioning bij overname van ThunderBuild Group.

Transactie

Topcon Europe Positioning B.V., het Europese hoofdkantoor van de Amerikaanse Topcon Positioning Group, onderdeel van de beursgenoteerde Japanse onderneming Topcon Corporation, heeft alle aandelen in het kapitaal van het in Eindhoven gevestigde ThunderBuild Group B.V. verworven. De Topcon Positioning Group ontwerpt, produceert en distribueert wereldwijd precisie meet- en plaatsbepalingstechnologieën en -oplossingen ten behoeve van de sectoren bouw, geodesie en landbouw.

 

De Topcon Positioning Group voert onder meer de merken Topcon, Sokkia, Tierra, Digi-Star en Norac. ThunderBuild Group B.V. en haar dochtermaatschappijen Thunderbuild B.V., ThunderBuild Nederland B.V., Thunderbuild International B.V. en LogiStats B.V. richten zich op de ontwikkeling van innovatieve apps en software-oplossingen met betrekking tot de logisitieke planning voor bedrijven actief in de asfalteringsbranche, als ook applicaties voor bulktransport.

 

Volgens Topcon Positioning Group zorgt zij met deze overname ervoor dat zij tijds- en kostenbesparende oplossingen kan creëren binnen de asfalteringsmarkt met tegelijkertijd een hogere kwaliteit van werk.

"Probeer niet alles zelf te doen maar sla de armen ineen met andere partijen. Samen sterk."

Bart Wolters

[email protected] +31 6 29 08 40 35