SIDN

HVG Law adviseert SIDN en 2050 Capital bij de verkoop van Connectis aan Signicat

Transactie

Partner Sijmen de Lange: “HVG Law begeleidde tevens het M&A Proces toen Connectis gedeeltelijk werd gekocht door SIDN in 2016/2017. De onderneming heeft sinds die tijd verder ontwikkeld onder de vleugels van nieuw leiderschap. Een aanbod dat de aandeelhouders van Connectis niet konden weigeren, maakte dat deze parel van de IT-identificatie markt werd verkocht aan een Noorse PE speler die werkt met een buy-and-build platform op pan-Europese schaal”.

HVG Law heeft SIDN en 2050 Capital geadviseerd bij de verkoop van Connectis aan Signicat en de daaropvolgende herinvestering van de aandeelhouders in de gezamenlijke organisatie.

Door de verkoop hebben SIDN en 2050 Capital 100% van de aandelen in Connectis verkocht. Connectis verleent diensten op het gebied van identificatie infrastructuren en verbindt organisaties, sectoren en landen. Op dit moment gebruiken meer dan 350 organisaties de Connectis Identity Broker waarmee meer dan veertien miljoen klanten online worden geïdentificeerd. De door Connectis ontwikkelde software en eHerkenningsmiddelen worden gebruikt door meer dan 50.000 organisaties waardoor zij de mogelijkheid hebben om op veilige wijze gebruik te maken van een grote variatie publieke en private diensten.

Signicat verricht diensten op het gebied van elektronische beveiliging en bedient meer dan 900 klanten. Haar Digital Indentity Platform bevat een van de meest uitgebreide identiteitsverificatie- en authenticatiesystemen pakketten ter wereld. Signicat is onderdeel van het portfolio van het Scandinavische private equity fonds Nordic Capital.

Door middel van de samenwerking met Signicat verwacht Connectis haar diensten nog efficiënter aan te kunnen bieden en haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn