Green­Cy­cl B.V.

HVG Law heeft GreenCycl en haar oprichters geadviseerd bij het aangaan van een strategisch partnerschap met Renewi

Transactie

GreenCycl, bouwer van ’s-werelds eerste recyclingproces voor ziekenhuisafval, ontwikkelt circulaire, economisch interessante oplossingen voor de zorg door een uniek allround dienstenpakket te leveren op het gebied van medische materialen en instrumenten. Het doel van GreenCycl is om met hun kennis en kunde de ziekenhuizen en industrie te helpen om de strategische visie van de Europese Commissie te bereiken: realisatie van een klimaat neutrale economie voor 2050 in lijn met de doelstellingen van de Green Deal Zorg.

 

Renewi is een internationaal concern dat actief is in de afvalverwerkingsindustrie. Renewi streeft ernaar het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn door bij te dragen aan een duurzame samenleving voor haar belangrijkste stakeholders: klanten, medewerkers, lokale gemeenschappen en haar aandeelhouders. Renewi richt zich exclusief op het verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het verbranden of storten van afval.

"Wij feliciteren GreenCycl en Renewi met het aangaan van deze samenwerking en wensen hen alle succes bij hun ambitie om de zorg circulair te maken door het recyclen van ziekenhuisafval tot nieuwe grondstoffen."

Siem Huijbregts

[email protected] +31 6 21 25 15 87