Gan­trex SRL

HVG Law adviseerde Gantrex SRL bij de aankoop van alle aandelen in Liftcom B.V.

Transactie

Deze overname is de tweede voor Gantrex binnen haar Port Crane Services (PCS) activiteiten. Het integreren van Liftcom zal het mogelijk maken om Gantrex’ positie op de Nederlandse markt en in Europa’s toonaangevende haven in Rotterdam te versterken, een haven met meer dan 100 ship-to-shore kranen en 300-yard kranen verspreid over meerdere terminals.

 

Gantrex

Gantrex, opgericht in 1971, heeft haar hoofdkantoor in België en verschillende regionale kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Spanje, China, Singapore, Maleisië, India, Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten. Gantrex is de wereldwijde marktleider op het gebied van productie, distributie, installatie en onderhoud van hoogwaardige kraanrailoplossingen. De producten van de Gantrex groep worden gebruikt in veel verschillende toepassingen en eindmarkten, waaronder havens, scheepswerven, staalfabrieken, aluminiumsmelterijen, spoorwegdepots en zware industrieën. Argos Wityu is sinds 2015 meerderheidsaandeelhouder van Gantrex en ondersteunt de sterke groei van het bedrijf.

 

Liftcom

Liftcom werd meer dan 15 jaar geleden opgericht door Jethro van Eersel in Rotterdam, Nederland. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevend PCS-bedrijf met klanten tot ver buiten de Nederlandse grenzen. Vandaag de dag richt Liftcom zich voornamelijk op het inspecteren, onderhouden, repareren en verplaatsen van nieuw en operationeel havenmaterieel. Liftcom’s zeer ervaren team van ingenieurs voert dagelijks loadtests, periodieke inspecties, levenscyclusanalyses, herstel van ongevallen en opknapbeurten van havenapparatuur uit.

"Deze transactie is een perfecte weerspiegeling van Gantrex’ intercontinentale buy & build strategie waarmee zij de creatie van een wereldwijd netwerk van Port Crane Services hubs nastreeft."

Joram van den Berg

[email protected] +31 6 55 44 20 04