"Hoe respecteer je de privacy van klanten op je website, zonder commerciële kansen te missen?"

Wout Olieslagers

Advocaat

Wout Olieslagers

Wout Olieslagers

Digital, Cyber & Privacy | Financial services | Amsterdam

Achtergrond

Wout Olieslagers is werkzaam binnen de expertise Digital, Cyber & Privacy en heeft ruim 7 jaar ervaring op het gebied van privacy-, cybersecurity- en IT-recht. Hij is onder meer gespecialiseerd in internationale gegevens-stromen, wetgevings-implementatietrajecten, cybersecurity incidenten en procederen bij toezichthoudende autoriteiten.

Expertise

Wout heeft ruime ervaring op het gebied van privacy-, cybersecurity- en IT-recht, waaronder nieuwe toepassingen van data (Privacy by Design), privacy governance frameworks, onderhandelen van complexe IT-overeenkomsten, implementatie-trajecten en het trainen van data protection officers.

Hij is zeer ervaren in het opstellen van intra-group data transfer overeenkomsten, beoordelen van internationale data transfers en het implementeren van Binding Corporate Rules.

Wout richt zich met name op de volgende sectoren: financial services, consumer products & retail en technology & platform companies.

Aanvullende informatie

Wout is afgestudeerd in Informatierecht en Privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam in 2013 en 2014. Daarnaast heeft hij in 2012 een uitwisselingsprogram-ma gevolgd aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Heidelberg, Duitsland.

In februari 2021 heeft hij de post-doctorale opleiding ‘Privacyrecht’ van de Grotius Academie  succesvol afgerond.

Wout is CIPP/e en CIPM (IAPP) gecertificeerd. Daarnaast heeft hij heeft diverse in-house trainingen inzake bescherming (persoons)gegevens gevolgd.

Wout is lid van de Vereniging voor Privacy Recht.Contact information

[email protected] +31 6 52 46 56 93