HVG Law Webi­nar Week

11 - 15 december 2023

News

HVG Law orga­ni­seer­de van 11 tot 15 decem­ber 2023 de Webi­nar Week. Tij­dens deze week wer­den pro­fes­si­o­nals van HVG Law inge­zet om u bij te pra­ten over de laat­ste ont­wik­ke­lin­gen op het gebied van een aan­tal juri­di­sche onder­wer­pen die op dat moment zeer actu­eel waren. Elke dag (behal­ve woens­dag) vond er een webi­nar plaats van 12.00 tot 12.30 uur. Alle webinars wer­den in het Neder­lands aan­ge­bo­den en deel­na­me was kos­te­loos.

Hier­on­der vindt u de juri­di­sche onder­wer­pen die zijn bespro­ken. U kon zich inschrij­ven voor elk afzon­der­lijk webi­nar, waar­door u de flexi­bi­li­teit had om deel te nemen aan de webinars die het meest rele­vant waren voor uw orga­ni­sa­tie en/of uw agen­da. Om onze pro­fes­si­o­nals in staat te stel­len zo goed moge­lijk ant­woord te geven op uw vra­gen of vra­gen die rele­vant zijn voor uw orga­ni­sa­tie, vroe­gen wij u deze bij uw aan­mel­ding te ver­mel­den.

Heeft u de webinars gemist? U kunt de opge­no­men webinars terug­kij­ken door een­vou­dig­weg op de onder­staan­de links te klik­ken.


Maan­dag 11 decem­ber 2023 – klik hier op dit webinar terug te kijken

Omschrij­ving Reor­ga­ni­sa­ti­ons
De belang­rijk­ste aspec­ten van een reor­ga­ni­sa­tie onder het Neder­land­se arbeids­recht komen aan bod, inclu­sief uit­leg over de ver­schil­len­de bedrijfs­eco­no­mi­sche ont­slag­gron­den, de ont­slag­pro­ce­du­re, het mede­zeg­gen­schaps­recht en de pro­ce­du­re bij een col­lec­tief ont­slag.

Spre­kers
Nicole Kennis (Advo­caat Labor & Employ­ment) en Elsbeth Deijs (Advo­caat Labor & Employ­ment)


Dins­dag 12 decem­ber 2023 – klik hier op dit webinar terug te kijken

Omschrij­ving Latest trends and devel­op­ments in M&A Trans­ac­ti­ons
We spre­ken over de laat­ste trends en ont­wik­ke­lin­gen op het gebied van fusies en over­na­mes, waar­on­der de impact op de waar­de­ring van tar­gets, due dili­gen­ce, koop­prijs­me­cha­nis­men, geschil­len­be­slech­ting en de W&I-verzekering. We bespre­ken ook het ver­an­de­rend land­schap met lan­ge­re door­loop­tij­den, markt­in­vloe­den en toe­ge­no­men toe­zicht.

Spre­kers
Chag­gai Kon (Part­ner Cor­po­ra­te M&A) en Zohra Zahir (Advo­caat Cor­po­ra­te M&A)


Don­der­dag 14 decem­ber 2023 – klik hier op dit webinar terug te kijken

Omschrij­ving Con­tract Life­cy­cle Mana­ge­ment (CLM)
Wilt u als in-hou­se jurist of con­tract mana­ger meer leren over het effi­ci­ënt en effec­tief behe­ren van con­trac­ten? Meld u dan aan voor ons aan­ko­men­de webi­nar over con­tract­ma­na­ge­ment! Tij­dens dit inter­ac­tie­ve webi­nar zul­len we de best prac­ti­ces bespre­ken voor het opzet­ten van een effec­tief con­tract­ma­na­ge­ment pro­ces. We zul­len ook onze erva­rin­gen delen met betrek­king tot de meest voor­ko­men­de uit­da­gin­gen bij con­tract­be­heer en hoe deze kun­nen wor­den opge­lost. Daar­naast zal er ook aan­dacht wor­den besteed aan de moge­lijk­he­den voor digi­ta­li­se­ring bin­nen con­tract­ma­na­ge­ment.

Spre­kers
Rutger Lambriex (Part­ner Legal Ope­ra­ti­ons) en Clai­re van Zwam (Seni­or Mana­ger Legal Ope­ra­ti­ons)


Vrij­dag 15 decem­ber 2023 – klik hier op dit webinar terug te kijken

Omschrij­ving Cyber, Com­pli­an­ce & Con­trac­ting
Met toe­ne­men­de cyber­se­cu­ri­ty drei­gin­gen door de wereld­wij­de digi­ta­li­se­ring, publi­ce­ren zowel de nati­o­na­le als EU wet­ge­vers wet­ten (con­cept) wet­ten om de alge­he­le cyber­se­cu­ri­ty en digi­ta­le weer­baar­heid te ver­ster­ken. Deze ont­wik­ke­lin­gen raken, door een breed toe­pas­sings­be­reik, alle sec­to­ren en orga­ni­sa­ties.

Het (aan­staan­de) wet­te­lij­ke kader omvat onder meer de Digi­tal Ope­ra­ti­o­nal Resi­lien­ce Act (DORA), de Arti­fi­ci­al Intel­li­gen­ce Act (AI Act), de Cyber Resi­lien­ce Act (CRA) en de twee­de Net­werk- en Infor­ma­tie­be­vei­li­gings­richt­lijn (NIS2). Orga­ni­sa­ties wor­den hier­mee gedwon­gen om hun cyber com­pli­an­ce te her­zien en naar een hoger niveau te til­len. Cyber com­pli­an­ce brengt extra inter­ne en exter­ne ver­plich­tin­gen met zich mee, zoals inter­ne gover­nan­ce en bevei­li­gings­ver­eis­ten, even­als gevol­gen voor het extern cyber con­trac­te­ren, inclu­sief third-par­ty mana­ge­ment. Dit heeft gevol­gen voor zowel lopen­de als toe­kom­sti­ge com­mer­ci­ë­le over­een­kom­sten. Cyber com­pli­an­ce en cyber con­trac­te­ren zul­len daar­om cen­traal moe­ten staan bin­nen elke orga­ni­sa­tie. Van bestuur­ders­aan­spra­ke­lij­ke­heid bij niet-nale­ving van DORA, bedrijfs­ju­ris­ten die over­een­kom­sten her­on­der­han­de­len om te vol­doen aan de ver­eis­ten van NIS2, tot secu­ri­ty offi­cers en ont­wik­ke­laars die hun AI-sys­te­men beoor­de­len vol­gens de AI Act. Kennis en begrip van het gere­gu­leer­de cyber­se­cu­ri­ty-kader wor­den en blij­ven essen­ti­eel.

Spre­kers
Wout Olieslagers (Advo­caat Digi­tal, Cyber & Pri­va­cy) en Gigi van Hout (Advo­caat Digi­tal, Cyber & Pri­va­cy)