Poly­plas­tic Group B.V.

HVG Law adviseerde de aandeelhouder van Polyplastic bij de verkoop van alle aandelen aan LCI Industries

Transactie

HVG Law heeft de aandeelhouder van Polyplastic geadviseerd bij de verkoop van alle aandelen in het kapitaal van Polyplastic aan LCI Industries, een Amerikaanse beursgenoteerde groep.

Polyplastic, gevestigd in Rotterdam met ongeveer 200 werkzame personen, is marktleader en producent van diverse lichtgewicht acrylaatglas oplossingen. Polyplastic heeft zich ontwikkeld tot toonaangevende producent en leverancier van enerzijds gestandaardiseerde en anderzijds op maat gemaakte acrylaat ramen voor caravans, campers en andere kampeer- en e-mobility voertuigen. Daarnaast ontwikkelt en produceert Polyplastic, onder de handelsnaam doubleCOOL, acrylaat koeldeuren en bijbehorende oplossingen voor onder meer de supermarktbranche.

Als gevolg van de overname maakt Polyplastic nu onderdeel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Lippert Components, Inc. Polyplastic verwacht door de overname haar positie in de markt verder te kunnen versterken en groei te realiseren in nieuwe markten. De overname betekent voor LCI wederom een uitbreiding van haar groep van ondernemingen en een versteviging van haar positie op de Europese markt voor caravans, campers en andere kampeer- en e-mobility, alsmede supermarkten.

De overname ligt nog voor goedkeuring bij de Duitse mededingingsautoriteit. Partijen verwachten de overname het eerste kwartaal van 2020 te kunnen afronden.

Sijmen de Lange: “HVG Law werkt al jaren voor Polyplastic bij het opstellen van juridische contracten en in geschillen. Dit maal was de opdracht heel fundamenteel, begeleidt de onderneming succesvol naar de volgende fase in haar levenscyclus: de overdracht naar een nieuwe, internationale aandeelhouder. Dit is tegen een optimale waarde en een aantrekkelijk pakket van voorwaarden gelukt”.

“Trots om de eigenaar van Polyplastic Group te hebben begeleid bij deze succesvolle verkoop”

Sijmen de Lange

[email protected] +31 6 29 08 37 50