Kan­toor­Ex­pert Groep

Kantoorvakhandel Office Centre komt weer in Nederlandse handen

Transactie

Kantoorvakhandel Office Centre is weer in Nederlandse handen. HVG Law begeleidde New Office Centre BV (hierna: NOC) van ondernemers Frans Davelaar en Goswin Fijen bij de succesvolle overname van de 39 Nederlandse Office Centre winkels en een deel van de online-activiteiten van Staples Nederland B.V.

 

Het winkelbedrijf gaat verder als Office Centre; een naam die in Nederland nog steeds grote bekendheid geniet. Met de overname ontstaat een nieuw bedrijf naast de bestaande KantoorExpert Groep. KantoorExpert Groep, leverancier van kantoorartikelen, kantoormachines en meubilair, is een dynamisch bedrijf met een groot leveringsprogramma. KantoorExpert Groep en NOC krijgen voorlopig beide een eigen directie. Staples wilde al langer af van haar Europese tak, Office Centre, nadat zij in 2016 aan de Amerikaanse investeerder Cerberus werd verkocht. ‘Office Centre is in Nederland nog altijd een begrip. Daar kunnen we ons voordeel mee doen’, zegt de CEO van KantoorExpert Groep, Frans Davelaar. Davelaar is anderhalf jaar bezig geweest om de deal af te ronden. Een relatief kleine speler neemt een grootmacht over.

 

KantoorExpert Groep heeft 125 medewerkers en een omzet van 13,5 miljoen euro. De onderneming uit Soest wordt in een klap een grote speler op de Nederlandse markt van kantoorartikelen. Office Centre is met 550 medewerkers verdeeld over de 39 vestigingen, de online activiteiten en het hoofdkantoor in Almere, en een omzet van 80 miljoen euro veel groter. De verwachting van Davelaar is dat de Office Centre-winkels beter gaan renderen door ze onder te brengen bij KantoorExpert Groep. Hij denkt vooral te kunnen besparen op de IT-kosten. Ook wil hij beter inspelen op de behoeften van de lokale klanten. De oude benaming Office Centre komt weer op de superstores te staan.

"Een fusie of overname is ingrijpend omdat alle belangen moeten worden meegewogen."

Matthijs Driedonks

matthijs.driedonks@hvglaw.nl +31 6 21 25 16 82