Cor­po­ra­te Gover­nan­ce & Legal Con­trol Fra­me­work

Complexe wet- en regelgeving in de zorg wijzigt continue

Onze dienstverlening nader toegelicht

Grip krijgen en houden op de belangrijkste juridische risico’s

Wet- en regelgeving in de zorg is complex en wijzigt door incidenten ook continu. Daarom willen zorginstellingen niet alleen compliant zijn, maar ook grip hebben op de belangrijkste juridische risico’s. Zeker nu het toezicht op governance verscherpt. Dus hoe vertaal je de letters van de wet- en regelgeving naar de werkvloer? Want alleen als regels bekend zijn, kunnen deze worden nageleefd. Met het Legal Control Framework houd je de wettelijke basis op orde. We helpen je compliant én in control te zijn van de belangrijkste juridische risico’s.

 

 

Legal Control Framework

HVG Law heeft een eenduidige, vier stappen methodiek ontwikkeld om een Legal Control Framework op te zetten. De vier stappen bestaan uit:

  1. het in kaart brengen van de wijze waarop de juridische kennis, het beleid, de taken en het bewustzijn in de zorginstelling is ingebed
  2. een overzicht opstellen met de belangrijkste juridische processen van de zorginstelling
  3. de relevante juridische risico’s van de zorginstelling in kaart brengen
  4. de juridische processen en beheersmaatregelen voor de zorginstelling documenteren

Vaak gaat zo’n traject hand in hand met fiscale grip, waarbij we het Tax Control Framework inzetten. Meer informatie over het Tax Control Framework vindt u hier.

“We helpen instellingen de juridische randvoorwaarden op orde te krijgen, zodat zorgbestuurders zich kunnen bezighouden met innovatie.”