Cash mana­ge­ment

Het Finance law team adviseert over cash management oplossingen, waaronder cash pooling, payment factories en in-house bank structuren

Onze dienstverlening nader toegelicht

Cash pooling

Ondernemingen centraliseren steeds vaker hun financiële middelen om die middelen en risico’s beter te kunnen controleren en daarin meer inzicht te hebben. Ons team assisteert bij het opzetten van cash pool structuren waarbij nauw wordt samengewerkt met het Transfer Pricing team van EY. Wij richten ons op het opstellen van en adviseren over intra groep overeenkomsten waarin intra groep vorderingsrechten worden omschreven, intra groep garanties worden verstrekt en specifieke clausules per jurisdictie kunnen worden opgenomen.

In-house bank structures

Binnen een groep kan een treasury entiteit ook als “in-house bank” fungeren. Daarbij kan gedacht worden aan het centraliseren van bedrijfsfinanciering, intra groep financiering, cash, liquiditeit en risico management en het opzetten van betalingsfaciliteiten. De in-house bank heeft een vereffeningsfunctie en zal intra groep betalingen en schulden zover mogelijk verrekenen. Wij hebben veel ervaring met het opstellen van bijbehorende overeenkomsten en adviseren vaak in multidisciplinaire teams over passende oplossingen.

"Naleving van relevante wet- en regelgeving, voorkomt compliance risico’s."

Lisa le Feber

lisa.le.feber@hvglaw.nl +31 6 29 08 43 53