Due dili­gen­ce

Bij een overname of participatie is een juridisch boekenonderzoek (due diligence) cruciaal

Onze dienstverlening nader toegelicht

Efficiënt onderzoek en effectieve rapportage

Vendor due diligence
Bij de verkoop van een onderneming heeft een vendor due diligence meerdere functies, waaronder assistentie bij het ‘fit for sale’ maken van de onderneming. Wij brengen in kaart welke informatie aan een koper moet worden verstrekt en maakt vroegtijdig inzichtelijk welke risico’s er spelen zodat deze waar mogelijk kunnen worden weggenomen. Het inrichten van de data room met alle relevante due diligence documenten draagt tevens bij aan het due diligence onderzoek van de koper.

Stappenplan (vendor) due diligence

  • Onderzoeken van documenten
  • Opstellen van (vendor) due diligence rapport
  • Inrichten en beheren van een data room met due diligence documenten
  • Het vertalen van aangetroffen risico’s naar de benodigde juridische documentatie

Transparant en doelgericht

Onderzoeken wat je koopt of verkoopt is niet alleen een juridische plicht, immers het bestuur treft een verwijt als dit niet vooraf goed wordt onderzocht en er later diverse onjuistheden blijken. Het geeft tevens een meerwaarde aan het hele proces van verkoop en integratie. Kloppen de aannames en stemt de financiële informatie overeen met de juridische werkelijkheid?

Ons team heeft ruime ervaring op het gebied van (vendor) due diligence. Wij weten op efficiënte wijze helder inzichtelijk te maken welke feiten en risico’s relevant zijn voor onze opdrachtgevers. De resultaten van ons juridische due diligence onderzoek zijn overzichtelijk en voorzien van praktische adviezen. Op deze wijze wordt snel en eenvoudig duidelijk welke risico’s er zijn en welke (juridische) maatregelen genomen moeten worden. Waar nodig is door onze strategische alliantie met EY Tax ook uitgebreide fiscale en financiële expertise binnen handbereik.

"Met Luminance, een Artificial Intelligence DD tool, zijn we in staat sneller te werken."

Hendrik – Jan Bleijerveld

[email protected] +31 6 29 08 41 43