North Sea Port

HVG Law heeft North Sea Port geassisteerd bij de herfinanciering van haar schuld door middel van een EUR 200 miljoen hybride financiering

Transactie

Met de herfinanciering kan North Sea Port de komende jaren in de regio een belangrijke rol blijven spelen op het gebied van werkgelegenheid en duurzaamheid onder meer met het strategisch plan ‘Connect 2025’ dat in het najaar van 2021 door haar aandeelhouders werd goedgekeurd. In dit plan formuleert North Sea Port specifieke ambities om het grensoverschrijdende havengebied de komende jaren verder te ontwikkelen. Centraal daarbij staat het inzetten op economische ontwikkeling en werkgelegenheid, op duurzaamheid en klimaat en zorgen voor een financieel gezonde basis.

North Sea Port speelt een belangrijke rol bij het concretiseren van het Europese klimaatbeleid in het havengebied van Zeeland en Vlaanderen. Denk hierbij aan het preparen van de havens voor waterstof en het circulair gebruik van CO2. Maar ook bijvoorbeeld het aanbieden van walstroom voor de binnenvaart. Dit vergt grote investeringen voor een duurzame infrastructuur.

"Een uitdagend financieringstraject, met een uitstekend eindresultaat."

Gijs van de Wouw

gijs.van.de.wouw@hvglaw.nl +31 6 29 08 39 68