Pri­va­te equi­ty

Financiering voor groei en expansie

Onze dienstverlening nader toegelicht

Rendement op de investering

Of een onderneming zich nog in de opstartfase bevindt, of is uitgegroeid tot marktleider; groei en expansie moeten worden gefinancierd. Als het aantrekken van vreemd vermogen via de bank niet tot de mogelijkheden behoort, dan is het aantrekken van private equity misschien een goed alternatief. Eén ding staat bij deze vermogensverstrekkers voorop: zij verlangen als compensatie voor de tijd en het te lopen risico een hoog rendement op hun investering. Bovendien wil de nieuwe financier invloed op de gang van zaken binnen de onderneming.

 

Waarde toevoegen aan de transactie

Een goed doordacht businessplan en heldere afspraken zijn dan ook van groot belang om de wederzijdse verwachtingen waar te maken. De expertise van ons team omvat de hele cyclus van een investering met behulp van private equity. Waar nodig werken wij intensief samen met de financiële en fiscale specialisten van EY Tax. Het doel is altijd om waarde toe te voegen aan de transactie.

Ons team adviseert zowel private equity fondsen, managementteams als informele durfkapitaalverschaffers bij nieuwe investeringen, het herstructureren van bestaande investeringen of het effectueren van een exit. Maar ook doelwitvennootschappen, oprichters en managementteams bij het aantrekken van durfkapitaal.

"Investeren met behulp van private equity."

Matthijs Driedonks

[email protected] +31 6 21 25 16 82