Hoe hoog reikt jouw talent?

HVG Law Masterclass
8 - 12 mei 2019
New York

Jaarlijks organiseert HVG Law een onvergetelijke masterclass naar New York: the city that never sleeps. De HVG Law Masterclass is een uitdaging, en niet zomaar één. Dit jaar zal de masterclass van woensdag 8 tot en met zondag 12 mei 2019 plaatsvinden.

Tijdens de Masterclass in New York werk je met een team van twaalf topstudenten en vijf advocaten/notarissen aan een grote case op onze Dutch Desk in New York. De Masterclass valt samen met de International Tax Challenge van EY Tax. Je ontmoet dus ook onze fiscalisten en collega’s van EY én je ontdekt wat onze samenwerking met EY Tax inhoudt. Je doet ervaring op in verschillende rechtsgebieden en wij dagen jou uit om buiten de kaders te denken. Maar deze uitdaging betekent ook de competitie aan durven gaan. Je soft skills, teamwork én juridisch talent worden op de proef gesteld. Daarnaast maak je op informele wijze kennis met ons kantoor en onze mensen én gaan we New York intens beleven. In de aanloop naar het vertrek richting New York zullen twee kick-off middagen plaatsvinden op onze kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Zo leer je niet alleen je teamleden beter kennen, maar krijg je ook een goed beeld van onze kantoren in Nederland.

Ben jij een ambitieuze derde- of vierdejaars student Nederlands of Notarieel recht en durf jij deze uitdaging aan? Meld je dan aan vóór donderdag 28 februari 2019 via het online sollicitatieformulier. Om je sollicitatie compleet te maken, dien je de volgende documenten te uploaden:

motivatiebrief;
CV;
eventuele stagebeoordelingen;
cijferlijsten (bachelor en master).

Zorg ervoor dat alle stukken compleet zijn, incomplete sollicitaties worden niet in behandeling genomen.

Beantwoord in je motivatiebrief in ieder geval onderstaande vragen:

1. Waarom solliciteer jij voor de HVG Law Masterclass naar New York?
2. Hoe ben jij in aanraking gekomen met HVG Law?
3. Wanneer verwacht je af te studeren?
4. Wanneer heb jij ruimte voor een student-stage of werkstudentschap?
5. Naar welke praktijk gaat jouw interesse uit?

Het selectieproces bestaat uit een eerste schriftelijke ronde waarin we kijken naar je CV, motivatiebrief en cijferlijsten. De tweede ronde betreft een capaciteiten- en persoonlijkheidstest. De derde en laatste ronde is een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 12 maart (Rotterdam) en vrijdag 15 maart (Amsterdam). Alle rondes succesvol doorlopen? Dan ga jij met ons mee naar New York!

Alle belangrijke data op een rij:
– Selectiegesprekken: 12 (R’dam) of 15 maart (A’dam)
– Kick off deel 1: 3 april (A’dam)
– Kick off deel 2: 3 mei (R’dam)
– New York: 8 t/m 12 mei

Meld je direct aan via deze link!

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Ammarens Lijcklama à Nijeholt via 06-21252868 of via ammarens.lijcklama@hvglaw.nl.

Lukt het niet je stukken te uploaden via ons systeem? Neem dan contact op met Ammarens (zorg wel dat alles compleet is).

 

Lees hieronder de ervaringen van deelnemers van voorgaande edities!

Marc den Dubbelden, advocaat bij HVG Law en deelnemer in 2018

“Zelf was ik voor de masterclass nog niet in contact gekomen met HVG Law en daarom was de masterclass een goede optie om het kantoor te leren kennen. De masterclass van HVG Law geeft je de mogelijkheid te ontdekken wat de internationale topadvocatuur precies inhoudt. Naast het inhoudelijk programma staan er natuurlijk ook meer dan genoeg sociale activiteiten op het programma waardoor je de werknemers van HVG Law, de andere studenten en The Big Apple op een onvergetelijke manier leert kennen. Ik had de masterclass dus voor geen goud willen missen! “

Pieter van Muijen, advocaat bij HVG Law en deelnemer in 2017

“‘Work Hard, Play Hard’ was bij uitstek het motto van de Masterclass naar New York. Waar je ’s ochtends al vroeg op het kantoor aan Times Square zit te zwoegen op een uitdagende casus, is het middag en avond (en nacht) programma ook zeker een uitdaging. Een leerzame, maar vooral leuke week die je een goed beeld geeft van wat je te wachten staat als advocaat bij HVG Law. Als het zou mogen zou ik me zeker weer inschrijven!”

Max Wekker, paralegal bij HVG Law en deelnemer in 2017

“In april 2017 heb ik deelgenomen aan de Masterclass van HVG Law in New York. Voor een week word je meegezogen in het bruisende leven in New York City en krijg je een goede indruk van de internationale praktijk van HVG Law. Na overdag aan een uitdagende overname casus te hebben gewerkt, werden ‘s avonds de successen gevierd in de meest extravagante restaurants & bars van New York. Voor mij persoonlijk was het de ideale manier om in korte tijd de sfeer die bij HVG Law heerst te ervaren en kennis te maken met het werk van een advocaat bij HVG Law. De open sfeer en enthousiaste medewerkers hebben voor mij de doorslag gegeven om na de Masterclass als werkstudent bij HVG Law aan de slag te gaan. Ik kan het iedere ambitieuze rechtenstudent aanraden zich voor de Masterclass in te schrijven!”

Joost Vriens, advocaat bij HVG Law en deelnemer in 2016

“Deelname aan de Masterclass van HVG Law is een must voor iedere ambitieuze advocaat in spe. s’ Ochtends loop je met een koffie in je hand over Time Square, om je onder te dompelen in de wereld van de commerciële advocatuur. Samen met je mededeelnemers werk je overdag keihard om de beste deal voor je cliënt te realiseren. Uiteraard wordt dit ’s avonds goed gevierd in het nachtleven van NYC. Je maakt op een informele wijze kennis met de organisatie en het werk als advocaat. Kortom, een ideale manier om te ontdekken of HVG Law bij jou past!”

Rob Nagelkerke, advocaat bij HVG Law en deelnemer in 2016

“De HVG Law Masterclass is een onvergetelijke ervaring en is ontzettend leerzaam. In de ochtenden en middagen werk je aan een overnamecasus, welke alle facetten van een overname bevat. Naast het inhoudelijke gedeelte, staan er veel leuke en vooral unieke activiteiten op het programma. Deze activiteiten zou je tijdens een gewone citytrip naar New York niet zomaar doen. Tijdens de Masterclass leer je het kantoor en vooral de mensen van HVG Law goed kennen. De HVG Law Masterclass is een absolute aanrader voor iedere rechtenstudent. You want to be a part of it… New York, New York!”

Jeannet van Vleuten, advocaat bij HVG Law en deelnemer in 2015

“De Masterclass van HVG Law in New York City: niet voor niets ‘the city that never sleeps’, want aan slapen kom je nauwelijks toe. Het is een goede mix tussen inhoudelijke- en niet-inhoudelijke activiteiten en laat duidelijk zien dat werk en plezier binnen HVG Law hand in hand gaan. Binnen een week krijg je een goed beeld van de (internationale) praktijk, de werkwijze en de mensen binnen de organisatie. Een aanrader voor iedere ambitieuze rechtenstudent!”

Ook werken bij HVG Law?
Wij verwelkomen je graag!