ZDF Enter­pri­ses GmbH

HVG Law adviseert ZDF Enterprises met de overname van Off the Fence

Transactie

ZDF Enterprises, de commerciële dochteronderneming van ZDF, een van de grootste en meest gerenommeerde tv-zenders in Europa met de overname van Off the Fence Holding BV. ZDF Enterprises is verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop van programma’s, het maken van internationale coproducties evenals de merchandising van sterke programmamerken. ZDF Enterprises beheert het grootste Duitstalige collectie met programma’s ter wereld en een voortdurend groeiend portfolio van internationale producties, bestaande uit series en miniseries, tv-films, documentaires en kinderprogramma’s.

Met de overname van Off the Fence, ’s werelds toonaangevende non-fictie contentbedrijf, versterkt ZDF Enterprises haar positie op de productie markt. Off the Fence produceert uitstekende feitelijke en entertainmentprogrammering vanuit haar netwerk van wereldwijde kantoren en levert hoogwaardige programmering aan omroepen en nieuwe mediapartners over de hele wereld.

De combinatie van deze twee bedrijven betekent dat de sterke punten van beide bedrijven worden gedeeld, zodat de producties worden verhoogd tot het hoogst mogelijke niveau.
Na de acquisitie zal CEO / oprichter Ellen Windemuth in functie blijven als CEO van de Off the Fence-groep. Windemuth verwijst naar de lange relatie tussen Off the Fence en ZDF Enterprises. “We zijn erg verheugd om deel te nemen aan zo’n slimme en dynamische groep, we werken al twintig jaar nauw samen, we hebben een synergetische gemeenschappelijke strategie ontwikkeld en kijken ernaar uit om dit samen te realiseren.”

Fred Burcksen, President en CEO van ZDF Enterprises noemt ook Windemuths innovatieve kracht, creatieve geest en economische macht en dat het de volgende logische stap is in het partnerschap om krachten en netwerken te bundelen om beide bedrijven in staat te stellen gezamenlijk nog succesvoller te zijn in de toekomst.

Een fusie of overname is ingrijpend omdat alle belangen moeten worden meegewogen.

Fran­cijn de Rot­te

francijn.de.rotte@hvglaw.nl +31 6 21 25 15 80