Within Reach Group B.V. 

HVG Law en EY adviseerden de Within Reach Group bij de overname van Intercity Nederland

Transactie

HVG Law en EY adviseerden Within Reach Group B.V., aanbieder van ICT- en telecomdiensten, bij de succesvolle overname van Intercity Mobile Communications B.V. (Intercity Nederland). Met de overname van Intercity Nederland, leverancier van innovatieve ICT-oplossingen versterkt de Within Reach Group haar positie op de ICT- en telecommarkt. Intercity Nederland gaat volledig onafhankelijk van de andere labels binnen de Within Reach Group opereren en blijft gevestigd op de huidige locatie in Amsterdam.

 

Intercity Nederland is in 1994 opgericht en actief als een van de eerste aanbieders van mobiele telefonie voor de zakelijke markt met een nadrukkelijke focus op het MKB. Intercity Nederland biedt een unieke propositie van diverse specialistische ICT-oplossingen voor het MKB, waaronder mobiel, Unified Communications en ICT-diensten.

 

Door het samengaan van beide ondernemingen worden de sterktes van beide bedrijven gedeeld waarmee de dienstverlening naar het hoogst haalbare niveau wordt getild. De totale jaaromzet van de Within Reach Group, moederbedrijf van Voiceworks, Xenosite, Summa Networks en Summa komt door de overname uit op 73 miljoen euro.

 

Met de acquisitie van Intercity Nederland wordt de schaal van de Within Reach Group vergroot en wordt de inkoopkracht sterk verbeterd, voornamelijk op mobiel. Dit is noodzakelijk om te kunnen blijven groeien en concurreren binnen de snel consoliderende ICT- en telecommarkt. Zowel (zakelijke) partners als eindgebruikers zullen door deze schaalvergroting optimaal profiteren van een brede communicatie-expertise.

 

"Een fusie of overname is ingrijpend omdat alle belangen moeten worden meegewogen."

Matthijs Driedonks

matthijs.driedonks@hvglaw.nl +31 88 407 04 08