Veth Moto­ren Hol­ding B.V

HVG Law en EY begeleiden overname wereldwijd maritiem opererend Veth door Twin Disc

Transactie

HVG Law en EY begeleiden Veth Motoren Holding B.V. bij de verkoop van Veth Propulsion Holding B.V. aan Twin Disc, Inc.

 

Sinds 1951 is Veth een vooraanstaand producent van (hulp)voortstuwinginstallaties voor de verschillende sectoren binnen de scheepsvaart waaronder binnenvaart, offshore en zeevaart. Hierbij bedient Veth zowel een wereldwijde commerciële markt als diverse internationale marines. Bij het leveren van haar diensten staan voor Veth kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid voorop.

 

Het aan de Nasdaq genoteerde Twin Disc, Inc. is opgericht in 1918 en is gespecialiseerd in het produceren en leveren van aandrijfsystemen en bedieningssystemen voor zowel maritieme- als landvoertuigen.

 

Veth Propulsion B.V. en Twin Disc, Inc. gingen eerder in 2015 en 2016 al samenwerkingen aan voor de Aziatische en de Noord-Amerikaanse markten. Voor de ondernemingen is het samengaan een logische volgende stap richting wereldwijde groei en innovatie op de markt van maritieme aandrijvingssystemen. De samenwerking, die in het verleden al zeer succesvol is gebleken, zal verdere groei- en efficiëntiemogelijkheden met zich mee brengen op, onder andere, het gebied van service en ondersteuning. Daarnaast verwachten Veth en Twin Disc dat er synergie voordelen zullen worden behaald en dat het product protfolio kan worden uitgebreid, zodat huidige en toekomstige klanten nog beter zullen worden ondersteund.

"Wij werken vanuit een ondernemersgerichte mentaliteit aan win-win oplossingen."

Sijmen de Lange

sijmen.de.lange@hvglaw.nl +31 6 29 08 37 50