Hal­du Groep

HVG Law en EY adviseren aandeelhouders Haldu Groep bij verkoop aan IMPACT

Transactie

HVG Law en EY assisteren de aandeelhouders van de Haldu Group bij de verkoop van een meerderheidsbelang in het Nederlandse gespecialiseerde technische uitzendbureau Haldu Group aan het Belgische uitzendbureau IMPACT, een portfoliobedrijf van het Europese investeringsbedrijf Gimv.

IMPACT neemt een controle belang in het gespecialiseerde en snelgroeiende Nederlandse uitzendbureau Haldu Groep. Deze transactie draagt bij aan IMPACT’s ambitie om een toonaangevende, internationale technische speler te worden. Haldu Groep richt zich op het uitzenden van technische profielen, met name in de bouw en infrastructuur. De combinatie van sterke lokale en internationale aanwezigheid stelt Haldu in staat om de juiste schaarse profielen te vinden en behouden, wat de afgelopen jaren geresulteerd heeft in een sterke groei. IMPACT verwerft een meerderheidsbelang naast Haldu Groep management.

De acquisitie van Haldu Groep betekent voor IMPACT een uitbreiding naar de Nederlandse markt en past binnen de ambitie om een toonaangevende internationale uitzendspecialist te zijn. Toegang tot de bouw en infrastructuur markt in Nederland is van strategisch belang voor IMPACT in verband met de verwachte werkdruk in de komende jaren, o.a. gedreven door bouwachterstanden die vragen om een significante instroom van technisch talent. Daarnaast stelt de schaalvergroting de bedrijven in staat om verder te professionaliseren en investeren. Dit draagt bij aan de groeistrategie die IMPACT heeft opgesteld na de investering door Gimv in de eerste helft van 2018. De acquisitie zal worden uitgevoerd vanuit Xpertise holding, de entiteit boven de verschillende labels van de groep: IMPACT, Talent Link en Nova Engineering.

“The next step to a higher level. Die stap hebben de aandeelhouders van Haldu Groep beoogd door de krachten te bundelen met het Belgische IMPACT. Hierdoor kan de strategische en operationele slagkracht worden verhoogd in de nichemarkten bouw, techniek en automotive waarin Haldu Groep werkzaam is. Door de acquisitie van IMPACT behoudt Haldu Groep haar eigen identiteit waardoor de volgende stap kan worden gezet teneinde de komende jaren versneld door te kunnen groeien in sectoren waarin de behoefte aan flexibele personeelsdienstverlening naar verwachting onveranderd hoog zal blijven. We kunnen nu nog beter gaan doen wat we al goed deden, namelijk bruggen bouwen tussen werkgevers en werknemers. Vinden, binden en verbinden van deze doelgroepen, want daarom zijn wij er voor personeel ” zeggen Haldu Groep aandeelhouders Danny van Hal en Caspar Jansen.