Eurofins Clinical Testing Holding Lux Sarl. 

HVG Law begeleidt Eurofins Scientific bij acquisitie Nederlands Moleculair Diagnostisch Laboratorium en Leids Cytologisch Pathologisch Laboratorium

Transactie

Eurofins Scientific Group, een wereldleider op het gebied van het bio-analytische testen en een belangrijke speler op de Europese markt voor klinische diagnostiek, heeft twee Nederlandse diagnostische laboratoria verworven: Nederlands Moleculair Diagnostisch Laboratorium (NMDL) en Leids Cytologisch Pathologisch Laboratorium (LCPL).

 

NMDL en LCPL exploiteren een gespecialiseerde onderneming op het gebied van medische testen, die moleculaire diagnostiek en pathologische laboratoriumdiensten aanbiedt. NMDL-LCPL, vooral sterk in Zuid-West Nederland, bedient meer dan 2.000 huisartsen, alsmede ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra en andere laboratoria. Via NMDL worden moleculaire diagnostische diensten aangeboden, waaronder moleculaire virologie en bacteriële testen. LCPL is het grootste pathologische laboratorium voor huisarsten in Nederland en biedt hoogstaande pathologie diensten aan, waaronder cervixcytologie en moleculaire biologische testen.

 

NMDL-LCPL’s uitgebreide aanbod van diensten helpt haar klanten om effectieve en snelle diagnoses te stellen voor hun patiënten, zodat NMDL-LCPL een cruciale rol speelt bij het vroegtijdig ontdekken van pathologische en microbiologische afwijkingen. NMDL is daarnaast verantwoordelijk voor de uitvoering van het Nederlandse bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker in de regio Zuid-Holland. Binnen dit bevolkingsonderzoek voert NDML op grootschalige basis moleculaire diagnostische HPV testen uit, waarbij een gedeelte van die testen tevens opvolgend pathologisch onderzoek vereist dat wordt uitgevoerd door LCPL. Eurofins Scientific is een internationaal biowetenschappelijk concern dat een uniek pakket aan test en laboratorium diensten aanbiedt aan klanten in diverse sectoren.

 

Eurofins Scientific exploiteert momenteel meer dan 400 laboratoria in meer dan 40 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Met de acquisitie van NMDL en LCPL verwerft Eurofins Scientific een sterke positie op de Nederlandse markt voor klinische diagnostiek.

"Probeer niet alles zelf te doen maar sla de armen ineen met andere partijen. Samen sterk."

Bart Wolters

bart.wolters@hvglaw.nl +31 88 407 02 04