HVG Logo

Structureren van beleggingsinstellingen

De internationale ontwikkelingen op  het gebied van beleggingsfondsen volgen elkaar in hoog tempo op. Wij adviseren fondsbeheerders, bewaarders, aanbieders en institutionele beleggers over alle relevante toezichtrechtelijke aspecten, waaronder de Nederlandse implementatie van de AIFMD en UCITS IV. Wij volgen nauwlettend de Europese ontwikkelingen zoals de Venture Capital verordening, UCITS V en UCITS VI. 

Wij structureren op reguliere basis beleggingsinstellingen voor zowel vergunningplichtige als voor niet-vergunningplichtige beheerders. Ook adviseren wij beheerders ten aanzien van de structurering van hun beleggingsinstellingen en de toepasselijke eisen.

Veelal bieden wij deze dienstverlening aan in multidisciplinair teamverband, tezamen met de fiscalisten en/of risicomanagement specialisten van EY Tax. Wij bieden u op (kosten)efficiënte wijze maatwerkoplossingen aan, zoals:

  • Het begeleiden van vergunningaanvragen en registraties bij de AFM
  • Het structureren en instellen van (paraplu) Fondsen voor Gemene Rekening, inclusief oprichting van de benodigde rechtspersonen
  • Het structureren en oprichten van Beleggingsmaatschappijen Met Veranderlijk Kapitaal
  • Het aanpassen en uitbreiden van bestaande structuren
  • Het opstellen en aanpassen van voorwaarden van beheer en bewaring en prospectussen

 


Contactpersonen:

Emanuel van Praag
Tel.: +31 88 407 0498

Nicolette Opdam
Tel.: +31 88 407 0450