HVG Logo

Behalen van het beste resultaat staat voorop

Het Corporate/M&A team van HVG Law adviseert met grote regelmaat het management van ondernemingen in geval van een management buy in of een management buy out. In beide gevallen moeten er veel zaken geregeld worden in korte tijd.

Management buy out
Bij een management buy out is sprake als het management besluit de bestaande aandeelhouder(s) uit te kopen of de aandeelhouder treedt terug in het kader van bedrijfsopvolging of omdat de onderneming niet meer tot de core-business van het concern behoort of verlieslatend is. In veel gevallen vindt een management buy out plaats met behulp van vreemd vermogen.

Management buy in
Bij een management buy in koopt iemand van buiten de organisatie zich in, in het eigendom en het management van een onderneming. Net als bij een management buy out is een management buy in vaak een gefaseerd proces, waarbij de huidige eigenaar geleidelijk terugtreedt.

Behalen van het beste resultaat
Het Corporate/M&A team begeleidt zowel het zittende of nieuwe management als de verkopende aandeelhouders. Wij zijn dealmakers die gericht zijn op het behalen van het beste resultaat bij een management buy in of een management buy out. Waar nodig is door onze strategische alliantie met EY Tax ook uitgebreide fiscale en financiƫle expertise binnen handbereik.

 


Contactpersonen:

Rotterdam:
Sijmen de Lange
Tel.: +31 88 407 0228

Amsterdam:
Matthijs Driedonks
Tel.: +31 88 407 0408