HVG Logo

Goed bestuur en toezicht

In Nederland zijn de regels en voorwaarden voor een goede corporate governance vastgelegd in de Code Tabaksblat. De code is van toepassing op beursgenoteerde ondernemingen en speelt vooral een rol bij de vergoedingen voor bestuurders, de positie van aandeelhouders en het aantal commissariaten dat iemand mag vervullen.

Corporate governance
Onze advocaten adviseren u over de juridische gevolgen die de code heeft voor uw organisatie en voor de bestaande contracten met uw stakeholders. Ook bieden wij u ondersteuning bij de implementatie van de code in uw onderneming.

Aandelen- en optieplannen
Het ontwerp van aandelengerelateerde beloningsplannen voor werknemers vergt een zorgvuldige aanpak. Onze advocaten helpen u om human resources doelstellingen optimaal te matchen met de fiscale, financiƫle en juridische randvoorwaarden. Bij de internationale uitrol van het plan is het onze taak ervoor te zorgen dat het plan en het aanbod aan de werknemers voldoen aan lokale regelgeving. Ons internationale netwerk van juristen en fiscalisten verricht op lokaal niveau en in nauwe samenwerking met onze advocaten in Nederland alle benodigde werkzaamheden, zoals het deponeren van documenten in Maleisiƫ, een compliance-onderzoek in Rwanda of een vertaling in Bulgarije.

 


Contactpersoon:

Rutger Lambriex
Tel.: +31 88 407 0425