"Ik help cliënten financiële toezichtwetgeving te interpreteren en controverses te voorkomen."

William Slooff

Advocaat

William Slooff

William Slooff

Financial services / Amsterdam

Achtergrond

William Slooff is werkzaam binnen de expertise Financial services. Hij adviseert financiële instellingen, waaronder banken en vermogensbeheerders, alsmede niet-financiële instellingen die onderworpen zijn aan wetgeving inzake financieel toezicht. Hij is gespecialiseerd in (i) wetgeving inzake financieel toezicht (ii) governance en (iii) compliance.

Expertise

William heeft ervaring in het adviseren van nationale en internationale financiële instellingen omtrent de toepassing van de Wet op het financieel toezicht en lagere regelgeving en in het adviseren van in het buitenland gevestigde financiële instellingen omtrent de toepassing van Nederlands financieel toezichtrechtelijke regelgeving.

William heeft ervaring op het gebied van buy-side / vendor due diligence met betrekking tot financieel toezichtrechtelijke en AML aspecten voor financiële instellingen met grensoverschrijdende activiteiten en in het voorbereiden van bestuursleden van financiële instellingen op geschiktheid- en betrouwbaarheids-toetsingen van Nederlandse toezichthouders.

Aanvullende informatie

William heeft een master (LL.M) in Financieel Recht en een master Publiek Management (M.Sc) behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tevens heeft hij gestudeerd aan de Universiteit van Kopenhagen.

William is lid van de Vereniging voor Financieel Recht.Contact information

william.slooff@hvglaw.nl +31 6 55 44 21 47