HVG Logo

Steven Verschuur

Partner / Advocaat

Praktijkgebied

Steven is een vooraanstaande specialist op het gebied van Mededingingsrecht, Staatssteun en Internationale Handel. Hij heeft ruime ervaring in concentratiezaken en onderzoeken van de Europese Commissie en nationale mededingingsautoriteiten, procedures voor het Hof van Justitie van de EU, het Gerecht van de EU en nationale rechtbanken alsmede advieswerk op het gebied van mededinging en internationale handel.

Steven is vermeld in Chambers & Partners Europe 2018: ‘Verschuur is praised by clients for his “excellent technical knowledge,” with one adding: “He is a real subject matter expert with the right customer focus and effectiveness. It is a pleasure to work with Steven”’.

Expertise/Credentials

Steven’s recente werkzaamheden omvatten onder meer:

  • Bijstand van diverse multinationals voor de Europese Commissie in de recente staatssteun onderzoeken naar fiscale rulings en de daaropvolgende beroepsprocedures voor het Gerecht van de EU;
  • Bijstand van cliënten in concentratiezaken bij nationale mededingingsautoriteiten;
  • Bijstand van een multinational in een kartelonderzoek van een nationale mededingingsautoriteit;
  • Bijstand van diverse multinationals voor nationale rechtbanken in anti-dumping zaken;
  • Advisering van diverse cliënten over beperkende maatregelen van de EU (sancties).

Aanvullende informatie

Voor zijn overstap naar HVG is Steven dertien jaar werkzaam geweest bij vooraanstaande (internationale) advocatenkantoren in Brussel en Amsterdam. Hij heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en heeft een masters opleiding (D.E.A.) gevolgd aan de Universiteit van Liège (België). In 2010 is hij gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op het gebied van het mededingingsrecht. Steven is toegelaten aan de balies van Brussel (EU-lijst) en Amsterdam.