"Legal Technology zal in de komende decennia voor een cultuuromslag zorgen binnen de financiële sector."

Roderick Buijs

Advocaat

Roderick Buijs

Roderick Buijs

Financial Services / Amsterdam

Achtergrond

Roderick Buijs heeft ruim 15 jaar ervaring in de financiële sector. Naast juridisch advies, adviseert hij ook over de toepassing van Legal Managed Services (LMS) binnen de financiële sector.

Expertise

Roderick werkt in het bijzonder voor financiële instellingen zoals pensioenfondsen, verzekeraars en uitvoeringsorganisaties. Hij heeft een ruime ervaring met diverse financieel gerelateerde onderwerpen zoals wijziging van de pensioenregeling en/of contracten, liquidatie van een pensioenfonds, begeleiding van collectieve waardeoverdrachten, vraagstukken omtrent werkings-sfeer (Wet Bpf 2000) en geschillenbeslechting. Daarnaast heeft hij veel kennis van de Legal, Compliance en Risk uitvoeringspraktijk van financiële instellingen.

Roderick is bij verschillende projecten betrokken geweest voor de implementatie van nieuwe financieel- en pensioengerelateerde producten.

Aanvullende informatie

Roderick is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in het Privaatrecht. Daarnaast heeft hij aan Nyenrode een opleiding Blockchain & Fintech gevolgd.

Roderick is lid van de Vereniging voor Pensioen-recht en binnen de sector is hij actief binnen de werkgroep Innovatie van KPS. Verder is hij betrokken bij verschillende werkgroepen die zich bezighouden met de vernieuwing van het Nederlands pensioenstelsel.

Hij is docent aan het Instituut voor Arbeidsrecht.Contact information

roderick.buijs@hvglaw.nl +31 6 21 25 27 31