"Legal Technology zal in de komende decennia voor een cultuuromslag zorgen binnen de financiële sector."

Roderick Buijs

Advocaat

Roderick Buijs

Roderick Buijs

Financial services / Amsterdam

Achtergrond

Roderick Buijs heeft ruim 15 jaar ervaring in de financiële sector. Naast juridisch advies, adviseert hij ook over de toepassing van Legal Managed Services (LMS) binnen de financiële sector.

Expertise

In zijn loopbaan heeft Roderick in verschillende juridische praktijken brede ervaring opgedaan binnen de financiële sector. Met altijd een focus op Regulatory, Compliance en Governance werk voor financiële instellingen zoals Pensioenfondsen, Verzekeringsmaatschappijen, Asset Managers en Banken. Op het gebied van Legal Managed services is hij gespecialiseerd in onderwerpen als Contract Management, Regulatory Mapping, Data Management en Entity Compliance. Hij heeft een speciale interesse voor nieuwe en innovatieve (juridische) technologieën.

Aanvullende informatie

Roderick is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in het Privaatrecht. Daarnaast heeft hij aan Nyenrode een opleiding Blockchain & Fintech gevolgd.

Roderick is lid van de Vereniging voor Pensioen-recht en binnen de sector is hij actief binnen de werkgroep Innovatie van KPS. Verder is hij betrokken bij verschillende werkgroepen die zich bezighouden met de vernieuwing van het Nederlands pensioenstelsel.

Hij is docent aan het Instituut voor Arbeidsrecht.Contact information

roderick.buijs@hvglaw.nl +31 6 21 25 27 31