"Wij begeleiden u tijdens alle fasen van het bouwproces."

Patrick Schipper

Advocaat

Patrick Schipper

Patrick Schipper

Real Estate / Utrecht

Achtergrond

Patrick Schipper is werkzaam binnen de expertise Real Estate. Zijn werkzaamheden bestaan onder meer uit het opstellen en beoordelen van contracten en het begeleiden van bouw- en vastgoedpartijen bij de totstandkoming, uitvoering, oplevering en verkoop van bouw- en vastgoedprojecten.

Expertise

Patrick richt zich met name op het bouwrecht, projectontwikkeling en vastgoedtransacties. Patrick heeft specifieke expertise op het gebied van CE-markering op bouwproducten.

Tevens heeft Patrick veel ervaring met het voeren van gerechtelijke procedures, zoals kort geding procedures, bodemprocedures en arbitrageprocedures (bijvoorbeeld bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw en het Nederlands Arbitrage Instituut).

Aanvullende informatie

Patrick is in 2010 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen in de studierichtingen burgerlijk (proces)recht en strafrecht. Patrick heeft in 2008 een uitwisselingsprogramma gevolgd aan de rechtenfaculteit van de Stockholms Universitet, Zweden. In 2010 is Patrick in dienst getreden als advocaat bij een middelgroot advocatenkantoor in Nijmegen en is daar werkzaam geweest in de bouwrechtpraktijk tot zijn overstap naar HVG Law in 2016.

Patrick is lid van de Vereniging voor Bouwrecht (VBR), de Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen (VJOJ) en de Bouwsociëteit Midden Gelderland.Contact information

patrick.schipper@hvglaw.nl +31 6 55 44 25 26