"Niet de juridische analyse, maar de best mogelijke oplossing is de bepalende factor voor elke deal."

Matthijs Driedonks

Partner / Advocaat

Matthijs  Driedonks

Matthijs Driedonks

Corporate M&A | Amsterdam

Achtergrond

Matthijs is partner in de expertise Corporate M&A van HVG Law, dat onderdeel uit maakt van het global EY Law netwerk. Hij is een advocaat ondernemingsrecht gevestigd in Amsterdam waar hij leiding geeft aan de expertise Corporate M&A.

Matthijs is advocaat ondernemingsrecht  met een bijzondere focus op (grensoverschrijdende) fusies en overnames, private equity transacties, controlled auctions, joint ventures, (verkoper) due diligence onderzoeken en corporate governance. Hij vertegenwoordigt ook management teams in buy-outs.  

Expertise

Matthijs heeft uitgebreid gewerkt op het gebied van fusies & overnames in de TMT sector (voor Sony, KPN, Veon, Enreach, Liberty Global), industriële sector (inclusief deals voor Aalberts Industries), energie en nutsvoorzieningen (NUON, Eneco, Klimaatfonds Nederland), landbouw en voedsel (inclusief M&A voor Fonterra, Cargill en Tetra Pak) en vastgoed (Wereldhave).

Hij werkte met diverse Private Equity firms, waaronder CVC Capital Partners, Advent International, Cerberus, Hg, Waterland Private Equity, Bencis Capital and Parcom Capital.

Aanvullende informatie

Voordat hij in 2016 bij HVG Law kwam werken, werkte Matthijs 12 jaar voor Allen & Overy LLP (A&O) in de internationale Corporate/M&A praktijk. Ook heeft hij een jaar doorgebracht op het kantoor van A&O in New York waar hij in het Banking team adviseerde over acquisitie-financieringen.

Hij heeft in-house ervaring opgedaan gedurende twee in-house assignments bij ABN AMRO Bank (2016) in het M&A en Equity Capital Markets team en bij VimpelCom/Veon (2012) een global telco.

Matthijs is afgestudeerd in Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht in 2004 en in International Business Studies aan de Universiteit Maastricht in 2002.Contact information

[email protected] +31 6 21 25 16 82