"Niet de juridische analyse, maar de best mogelijke oplossing is de bepalende factor voor elke deal."

Matthijs Driedonks

Partner / Advocaat

Matthijs  Driedonks

Matthijs Driedonks

Corporate M&A / Amsterdam

Achtergrond

Matthijs geeft leiding aan de expertise Corporate M&A in Amsterdam.

Expertise

Matthijs is gespecialiseerd in (grensoverschrijdende) fusies- en overnames (M&A), private equity transacties, due diligence onderzoeken, joint ventures en corporate governance. Hij adviseert ook management teams in buy-out transacties.

Matthijs heeft veel ervaring op het gebied van fusies en overnames, zoals in de TMT sector (bijvoorbeeld voor VimpelCom, CMI, Liberty Global en Talpa), de energie sector, de industriële sector (zoals voor Aalberts Industries en Grafton Group plc) en in de voedselindustrie (zoals voor Tetra Pak). In private equity heeft hij gewerkt met verschillende PE firms (zoals  CVC, Advent International, Bencis Capital Partners en Parcom Capital Management) met betrekking tot (des)investeringen in een verscheidenheid aan sectoren en industrieën.

Aanvullende informatie

Matthijs was twaalf jaar werkzaam voor Allen & Overy LLP in de (internationale) fusie- en overnamepraktijk (M&A). In 2008 en 2009 werkte hij voor het kantoor van Allen & Overy in New York waar hij werkte in het Banking team aan acquisitiefinancieringen en leaseback transacties.

In 2012 werd hij acht maanden uitgezonden naar VimpelCom in Caïro, Egypte, en in 2016 naar het Corporate Finance en Equity Capital Markets team van ABN AMRO Bank.

Matthijs studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en International Business Studies aan de Universiteit Maastricht en Rensselaer Polytechnic Institute – The Lally School of Management and Technology in Troy, VS.

Matthijs is sinds 2004 toegelaten als advocaat bij de Nederlandse Orde van Advocaten.Contact information

matthijs.driedonks@hvglaw.nl +31 6 21 25 16 82