HVG Logo

Martin Kaptein

Advocaat

Praktijkgebied

Martin Kaptein maakt deel uit van de secties ondernemingsrecht en insolventierecht. Hij houdt zich bezig met het begeleiden van transacties, bestuurdersaansprakelijkheid, (dreigende) insolventiesituaties en het afwikkelen van faillissementen, zowel adviserend als procederend.

Expertise/Credentials

Martin heeft ruime ervaring in de ondernemingsrechtelijke praktijk en is gespecialiseerd op het gebied van vennootschapsrecht, fusies en overnames, joint ventures, personenvennootschappen en andere contractuele samenwerkingsverbanden, alsmede daaraan gerelateerd procedures. Daarnaast adviseert hij ondernemers over moeilijkheden en mogelijkheden op het gebied van faillissementen en herstructureringen, bestuurdersaansprakelijkheden en corporate governance.

Aanvullende informatieMartin is in 2000 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Hij is sinds 2001 advocaat en vanaf 2005 in dienst bij HVG Law. Hij is in 2007 en 2008 werkzaam geweest op de Dutch Legal Desk bij Donahue & Partners LLP in New York.

In 2009 heeft Martin de post doctorale specialisatieopleiding Vennootschaps- en ondernemingsrecht van de Grotius Academie cum laude afgerond.

Martin publiceert regelmatig over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van ondernemingsrecht.