"Hoe respecteer je de privacy van klanten op je website, zonder commerciële kansen te missen?"

Lisa Peperkamp

Advocaat

Lisa Peperkamp

Lisa Peperkamp

Digital, Cyber & Privacy | Financial services | Amsterdam

Achtergrond

Lisa maakt deel uit van de expertise Digital, Cyber & Privacy en werkt ruim zes jaar als advocaat. Ze is gespecialiseerd in (e)privacy, IT en IE-recht. Ze is ervaren in compliance werkzaamheden inzake (e)Privacy en Cyber Security; Cross-border due diligences; het voeren van civiele en bestuursrechtelijke procedures (Autoriteit Persoonsgegevens en ACM).

Ze verzorgt regelmatig workshops, trainingen en seminars.

Expertise

Lisa was betrokken bij civiele en bestuursrechtelijke procedures inzake van (e)privacy, IT en IE-recht, waaronder sanctietrajecten bij de AP.

Ze is zeer ervaren in het opstellen, beoordelen en onderhandelen van overeenkomsten en algemene voorwaarden op het gebied van IE, IT en privacy (zoals gebruikersvoorwaarden, licentie-, IT-dienstverlenings-, ontwikkelings-, SaaS-, samenwerkings- en R&D- overeenkomsten).

Vanuit haar expertise heeft Lisa veel ervaring in M&A trajecten en transactiewerkzaamheden (bijvoorbeeld het opstellen van een IP Deed of Tansfer of nieuwe licentiestructuur) en is zeer ervaren in het opstellen van  privacy documenten (zoals dataretentie, internationale doorgiften en data analytics). Ze voerde bij meerdere internationale instellingen GDPR maturity assessments uit en assisteerde bij de implementatie van de GDPR en handelde als DPO.

Een publicatie van Lisa over data analytics is recentelijk verschenen in het vakblad Privacy & Informatie.

Aanvullende informatie

Lisa is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in 2010 (International Relations) en aan de Universiteit van Amsterdam in 2013 (LL.B. in Nederlands recht en LL.M. in internationaal recht).

Zij is lid van verschillende vakverenigingen, waaronder de International Association for the Protection of Intellectual Property (AIPPI) en the Dutch association of Food Law.

Lisa is IAPP gecertificeerde Informatie Privacy Professional (CIPP/e en CIPM).Contact information

lisa.peperkamp@hvglaw.nl +31 6 29 08 34 01