"Wij streven naar combinatie juridisch inzicht en ondernemerschap. "

Laura Anckaert

Advocaat

Laura Anckaert

Laura Anckaert

Financial services / Amsterdam

Achtergrond

Laura is een zeer ervaren advocaat binnen de praktijkgroep financiële dienstverlening van HVG Law. Zij adviseert financiële instellingen, waaronder banken, vermogensbeheerders en beleggingsfondsen, alsmede niet-financiële instellingen die onderworpen zijn aan wetgeving inzake financieel toezicht.

Laura is gespecialiseerd in:

  • wetgeving inzake financieel toezicht
  • governance
  • compliance

 

Expertise

Zij houdt zich met name bezig met de consequenties van (toekomstige) regelgeving voor beleggingsinstellingen en banken (MiFID II/MIFIR/PRIIPs), beleggingsfondsen (AIFMD, UCITS IV), en trustkantoren (Wtt 2018). Zij heeft tevens ervaring op het gebied van regelgeving ter voorkoming van witwassen en op het gebied van sancties. Haar werkzaamheden omvatten advisering op het gebied van bepalingen inzake marktregulering en het ondersteunen bij en opzetten van diverse financiële instellingen en/of het verkrijgen van vergunningen voor markttoegang.

Laura heeft ervaring op het gebied van due diligence onderzoeken inzake financiële producten en financiële organisaties. Zij adviseert financiële instellingen op het gebied van de handhavingsmaatregelen door financiële toezichthouders. Dankzij haar opleiding en beroepservaring beschikt zij tevens over uitgebreide kennis van het financiële toezichtskader en de financiële marktpraktijken in België.

Aanvullende informatie

Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven (België) met een specialisatie in ondernemingsrecht en privaatrecht (2010)

Extra Master in de rechten in bedrijfs- en financieel recht aan de Universiteit van Hong Kong (2011)

Banking & Finance advocaat bij een groot internationaal advocatenkantoor in België

Juridische en regelgevende afdeling EY FSO BelgiëContact information

laura.anckaert@hvglaw.nl +31 6 29 08 33 56