HVG Logo

Katinka Becker

Advocaat

Praktijkgebied

Katinka Becker is werkzaam op het gebied van Financieel recht binnen de praktijkgroep Pensioenrecht en Financieel recht. Zij houdt zich onder meer bezig met de advisering omtrent financiële contracten, vermogensbeheer, financieringstransacties en financiële toezichtregelgeving, alsmede met compliance vraagstukken. Daarnaast adviseert zij over het verlenen van betaaldiensten (o.a. PSDII).

Katinka maakt deel uit van FSO: een internationale financiële service line van EY, die zich breed inzet ter ondersteuning van financiële instellingen.

Expertise/Credentials

Katinka adviseert in het bijzonder banken, vermogensbeheerders en betaaldienstverleners. Daarnaast adviseert zij marktpartijen die te maken krijgen met nieuwe financieel rechtelijke wet- en regelgeving op het gebied van consumentenkrediet en betaaldiensten.

Aanvullende informatieKatinka is afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden, richting Ondernemingsrecht en Insolventie. Tijdens haar studie heeft zij een semester in Shanghai gestudeerd aan de East China University for Political Science and Law en is zij tijdens haar studie werkzaam geweest bij een internationaal advocatenkantoor in Amsterdam. Katinka is sinds juni 2017 in dienst bij HVG Law.